Volledig scherm
Alex Breel (witte cap) scoorde drie keer voor DZK, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg met ruime cijfers verloor (10-4). © Yvonne Stap

Kansloos DZK verliest met ruime cijfers en eindigt als vierde

OVERZICHTVLISSINGEN - In Amsterdam verloren de waterpoloërs van DZK zondag met duidelijke cijfers van JAWS: 10-4. Ook De Schelde verloor zondag . Koploper De Rog was met 7-4 te sterk voor de ploeg uit Terneuzen. Het vrouwenteam sloot het kampioensjaar af met een zege.

Mannen

JAWS - DZK 10-4: DZK had aan een punt genoeg om de tweede plaats veilig te stellen tegen nummer vier JAWS. In eigen huis bleef het tot het einde spannend en won DZK in de allerlaatste seconde met 16-15. Van spanning was tijdens het uitduel echter geen sprake. JAWS begon ijzersterk en strafte foutjes van DZK ongenadig hard af. Na vier treffers van Amsterdamse kant, deed Alex Breel met een schitterende boogbal wat terug namens de uitploeg. Ook kreeg DZK veel persoonlijke uitsluitingen, waar de thuisploeg dankbaar gebruik van maakte. In de tweede periode liep JAWS uit naar 8-2. In de derde periode ging de aanvalsdrang van de thuisploeg liggen. Alex Breel was wederom trefzeker met twee doelpunten, maar kon zijn ploeg ook niet dichterbij brengen. In de vierde periode speelde JAWS de tijd handig uit, waardoor beide ploegen niet meer tot scoren kwamen. Voor DZK gaat het seizoen als een nachtkaars uit. De ploeg uit Vlissingen eindigt door het verlies op de vierde plaats in de tweede klasse bond.

Scores DZK: Alex Breel 3, Bas Mechielsen 1.

De Rog - De Schelde 7-4: Op bezoek bij koploper De Rog had De Schelde het lastig in het begin. Het keek al snel tegen een 3-0-achterstand aan, maar kon aan het einde van de eerste periode iets terug doen dankzij Jomme Bruijnzeel. De Schelde groeide in de wedstrijd en voelde dat het resultaat kon halen. Nadat de ploeg op gelijke hoogte was gekomen, schoot Bruijnzeel zijn tweede van de avond binnen en stond De Schelde op voorsprong: 3-4. Gesteund door het thuispubliek zette De Rog de achtervolging in en kwam het vijf minuten voor tijd op gelijke hoogte na een uitgespeelde overtalsituatie. De ploeg rook bloed en bleek net wat slimmer dan De Schelde. Nog drie doelpunten aan de zijde van de thuisploeg zorgden ervoor dat de drie punten veilig werden gesteld: 7-4. De Schelde eindigt door het verlies op de vierde plaats en behaald daarmee de doelstelling. Aanvoerder Mertijn Loof keek terug: ,,We hebben het De Rog lang lastig gemaakt. Al met al hebben we een prachtig seizoen gespeeld en zijn als team duidelijk gegroeid.‘’

Scores De Schelde: Jomme Bruijnzeel 2, Chiel de Pooter en Sven Schieman beiden 1.

Vrouwen

AquAmigos - DZK 1-9: DZK schoot uit de startblokken en kwam snel op 0-1. Ilona de Groote verdubbelde de marge met een prachtig schot. De ploeg speelde goed en maakte veel aanvallende acties, waardoor het makkelijk kon uitlopen. Eline Bekkers schoot een strafworp tegen de touwen en noteerde de 0-3 op het scorebord. De kampioen van de tweede klasse nam tot de vierde periode geen gas terug. Eline Bekkers krikte haar productie omhoog met nog eens vier doelpunten. Ook Loïs van den Berg kwam op het scoreformulier, door een prachtig achterwaarts doelpunt binnen te schieten. Daphne de Jonge schoot de 0-9 binnen. In de vierde periode vond DZK het wel welletjes. AquAmigos weet nog iets terug te doen, maar kon verder ook geen gevaar meer creëren: 1-9. Volgend seizoen komt kampioen DZK door de promotie uit in de eerste klasse van het regionale waterpolo.

Scores DZK: Eline Bekkers 5, Joyce Piek, Loïs van den Berg, Ilona de Groote en Daphne de Jonge allen 1.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  AXEL – De Amerikaan Quinn Simmons heeft na de eerste rit ook de tweede etappe van de Spie Internationale Junioren Driedaagse gewonnen. De 18-jarige renner, die vrijdag zijn landgenoot Magnus Sheffield nog nipt versloeg in een millimetersprint, was zaterdag de snelste tijdens de tijdrit. Hij legde de 12,2 kilometer lange etappe in 15 minuten en twee seconden af en was daarmee ruim twaalf seconden sneller dan de Nederlander Hidde van Veenendaal.
 2. Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiedenis schrijven met hun club
  PREMIUM

  Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiede­nis schrijven met hun club

  SEROOSKERKE - Ruben Hollemans, de verdediger van voetbalvereniging Goes, staat vanmiddag langs de lijn bij de korfbalderby Ondo-Tjoba. Om zijn zus Hanne aan te moedigen, die kampioen wordt in de eerste klasse. Morgen is het andersom. Dan gaat zíj naar Goes-OSS’20 om hém de periodetitel te zien pakken in de derde divisie. ,,Voor ons beiden én voor de twee clubs worden het unieke gebeurtenissen”, stelt Ruben, die zeer zelfverzekerd is en meent dat het op beide sportvelden niet meer mis kan gaan.