Volledig scherm
DZK-doelman Mees Leijnse is alert voor zijn doel tegen Wiekslag. © Lex De Meester

Kampioenschap waterpolosters DZK is een kwestie van tijd

VLISSINGEN - De waterpolosters van DZK hadden drie periodes nodig om wakker te worden. In de vierde periode sleepte de ploeg een moeizame 7-5-overwinning binnen tegen middenmoter VZV Njord. De mannenploeg van DZK won ruimschotos van Wiekslag (12-6), terwijl De Schelde verrassend onderuit ging bij nummer negen ZVDO'74: 10-8.

Mannen

DZK-Wiekslag 12-6: De defensie van DZK bewees weer zijn waarde. Al maanden is de Vlissingse ploeg nauwelijks te kloppen. Doelman Mees Leijnse heeft daar een groot aandeel in. Hij kreeg er zaterdag zes tegen, maar hield nog veel meer ballen uit zijn doel. ,,Als we vijf of minder tegengoals krijgen, vind ik doorgaans dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld”, zei hij na afloop.

Maar ook met de zes tegentreffers kon hij aardig leven, zeker gezien de tegenstander. ,,Vandaag was het een zeer fysieke wedstrijd en waren de scheidsrechters niet altijd even duidelijk, waardoor we best vaak een man minder in het water hadden. Met die zes mag ik dus ook nog best tevreden zijn.” Omdat DZK er zelf twaalf inschoot, boekte de ploeg een vrij eenvoudige zege.

Scores DZK: Martijn Mechielsen 4, Bas van Houwelingen, Sjakko Bekkers en Sjoerd Leijnse allen 2. Jarno de Jonge en Wouter Stap beiden 1.

ZVDO'74 - De Schelde 10-8: In de thuiswedstrijd wist De Schelde in de slotfase de overwinning binnen te slepen, maar in de uitwedstrijd ging het mis. De Schelde miste twee spelers waardoor het niet in de sterkste formatie aantrad. De Zeeuwse ploeg begon goed en stond na de eerste periode op een 2-3-voorsprong. Mertijn Loof zette zijn ploeg op 2-4, maar na veel overtalsituaties en een benutte strafworp draaide ZVDO'74 de stand volledig om: 6-4.

Ook in de derde periode bleven er uitsluitingen volgen voor De Schelde, waardoor het tegen een 8-4-achterstand aan keek. De Schelde rechtte de rug nog enigszins in de vierde periode en kwam terug tot 9-8. Toch bleek ZVDO'74 aan het langste eind te gaan trekken. Adriaan de Graaff maakte namens de thuisploeg 43 seconden voor het einde de beslissende 10-8.

Scores De Schelde: Mertijn Loof 4, Jochem de Bat, Mark Legters, Sven Schieman en Chris IJsebaert allen 1.

Vrouwen

DZK - VZV Njord 7-5: Koploper DZK kwam op 1-0 dankzij een intikker van Eline Bekkers. VZV Njord kreeg de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen, maar benutte een strafworp niet. Via een benutte overtalsituatie werd het uiteindelijk toch 1-1. Ilona de Groote scoorde namens de thuisploeg de 2-1. DZK had het lastig en was slordig in de passing, waardoor VZV Njord in de wedstrijd groeide. De ploeg kwam dan ook op voorsprong in de derde periode: 3-5.

Speelster Jette Vogel van VZV Njord kreeg in de derde periode haar derde uitsluiting van de wedstrijd en mocht niet meer mee doen, waardoor DZK de hele vierde periode een overtalsituatie had. Dankzij doelpunten van Eline Bekkers en Joyce Piek stond het drie minuten voor tijd weer gelijk: 5-5. Uiteindelijk trok DZK toch nog haar zestiende overwinning op rij over de streep. Twee doelpunten van wederom Eline Bekkers zorgde voor de 7-5-overwinning.

Met nog vier wedstrijden te gaan en een voorsprong van negen punten kan DZK het kampioenschap eigenlijk niet meer mislopen. Volgende week wacht nummer vier Nayade Classic.

Scores DZK: Eline Bekkers 4, Joyce Piek, Ilona de Groote en Corline Meulmeester allen 1.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement