Volledig scherm
Jens van Dam op archiefbeeld. Hij verloor zaterdag met Pearle Opticiens van Constructor Staalbouw: 7-1. © Marcelle Davidse www.wierfotogra

Kampioen 's Lands Welvaren sluit in stijl af

OVERZICHTVLISSINGEN - Alle Zeeuwse teams in de diverse divisies van het driebanden sloten het biljartseizoen tijdens het paasweekeinde af. ‘s Lands Welvaren 1 en 2 en Treva wonnen in poule 2 van de eerste divisie. In poule 1 ging Pearle Opticiens onderuit.

Eerste divisie, poule 1. Constructor Staalbouw-Pearle Opticiens 7-1: Het seizoen duurde voor Pearle Opticiens een week te lang. De Sasse formatie kon slechts drie man op de been krijgen en begon derhalve met een 2-0-achterstand. Veel werd daar ook niet aan toegevoegd. Jens van Dam verloor kansloos van Tom Beemsterboer met 27-40 in 41 beurten, Jeffrey de Witte ging met 33-35 onderuit tegen Peter Vlaar, maar Pascal Claus redde de eer voor zijn team met een remise tegen Henk Overmars.

Eerste divisie, poule 2. Veemarkt-‘s Lands Welvaren AVH/VSS 2-6: De vaste kern van de kersverse kampioen, bestaande uit Francis Forton, Ronny Brants en Dirk Weeremans, deden wat zij het hele seizoen overwegend deden: winnen. Forton met klein verschil van Thomas Wildforster 37-40 in 39 beurten, Brants met 29-40 in 30 van Dieter Grossjung en Weeremans met 23-35 in slechts 24 van Rene Dericks. Alleen invaller Luc Winckelmans moest diep buigen voor Nico van den Heuvel, 35-11 in 43.

‘s Lands Welvaren AVH/VSS 2-De Distel Biljarts 6-2: Een knappe overwinning van de thuisploeg, die toch al een formidabele tweede seizoenshelft kende. De ploeg die van de derde in een ruk naar de eerste divisie promoveerde vocht in de eerste helft tegen het degradatiespook, maar eindigde als degelijke middenmoter (zesde). Tom Persyn, Marcel Hopmans en Vic Herreweghe wonnen hun partij, Rudy Persyn verloor.

Treva-N-Surance/De Hoog 8-0: Het slotakkoord van de Goese formatie mocht er zijn. De bezoekers uit Gouda werden met lege handen huiswaarts gestuurd. Dustin Jäschke won met 2 punten verschil, Patrick Kesteloot (1.290), Leslie van Neyen en Patrick Vasseur wonnen royaal.

Tweede divisie. Polka Print-De Parel Dranken 8-0: De thuisploeg liet geen druppel over voor de tegenstanders uit Zundert. Koen Saver, Jean Paul de Kraker, Dirk Vlerick en Meerten Dallinga wonnen allen met ruim verschil.

Teletronika-Treva 2 2-6: Spannend was het, behalve in de partij van Raymond Eckel, zeker. Eckel verloor als enige na een slechte wedstrijd, Patrick Kesteloot won met 2 puntjes verschil, net als Luc Peeters, en Ronald van Geyt met 3.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement