Joey de Kok.
Volledig scherm
Joey de Kok. © Jan Rosmulder

Joey de Kok is weer de enige die kan winnen tegen Dallinga.com

OVERZICHTVLISSINGEN - Het biljartweekeinde leverde de Zeeuwse teams in de eredivisie drie punten op. Dallinga.com raapte er twee tegen hekkensluiter DKM Tools en ‘s Lands Welvaren één tegen middenmoter STZ Zundert.

Dallinga.com-DKM Tools 6-2: Net als in de heenwedstrijd werd een 6-2-overwinning voor Dallinga bijgeschreven. Toen waren Frédéric Caudron, Peter de Backer en Steven van Acker verantwoordelijk voor de overwinning en verloor Koen Saver met 40-34 van Joey de Kok uit Lewedorp, die uitkomt voor de Brabanders. Nu bepaalden Peter de Backer, Steven van Acker en Raymond Ceulemans de winstmarge en werd Berry Dallinga in de mangel genomen door Joey de Kok. Die Zeeuwse derby werd nooit een echte wedstrijd, omdat Berry Dallinga slecht speelde en in het verhaal niet voor kwam. ,,Ik ben volop aan het verbouwen in het hotel en kom niet aan biljarten toe.” Voor De Kok gold een ander excuus, hij was zaterdag nog tot midden in de nacht aan het werk bij het afbreken van de carnavalsattributen in Lewedorp. Het zat hem zondag niet in de weg. De Kok startte sterk en liep al snel uit tot 5-20 na 17 beurten. Even kwam er wat verval in zijn score, maar dat duurde maar kort. Het werd, ook al kwam Dallinga wat meer in zijn spel, 17-40 in 37 beurten. De oude meester Raymond Ceulemans trok de stand weer recht met een knappe overwinning op Eddy Willems van 40-13 in 26 beurten, 1.538. De 82-jarige virtuoos won afgelopen week in België al met 1.909 gemiddeld. Na de pauze namen Peter de Backer en Steven van Acker de touwtjes stevig in handen en gaven niets meer weg. De Backer versloeg Jack Wijnen met 40-26 in 25 en Van Acker was te sterk voor Jack Wijnen met 40-30 in 29.

’s Lands Welvaren AVH/VSS-STZ Zundert 4-4: Een terechte puntendeling in Kwadendamme, maar de thuisploeg schoot er niets mee op. Om aansluiting te vinden bij de middenmoot was winst vereist, maar dat zat er niet in. Ook al gaf Francis Forton voor de pauze het goede voorbeeld met een knappe zege op Rik van Beers met 40-30 in 26 vooral dankzij series van 8 en 12. Marcel Hopmans volgde tot halverwege Danny Geysen, maar moest toen de rol lossen en verloor met 31-40 in 39. Na de pauze een soortgelijk beeld. Een ijzersterk spelende Ronny Brants die Barry van Beers in de tang nam en hield met 40-25 in 25 en een kansloze Dirk Weeremans tegen Roland Forthomme 25-40, 23.

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.