Volledig scherm
© Thinkstock

Hulster Ambacht verwikkeld in fel gevecht om de titel

VLISSINGEN - In de landelijke derde klasse voor mannen blijven de tennissers van Hulster Ambacht in een fel gevecht om de titel verwikkeld met Rico uit Rucphen. Beide teams wonnen met 6-0. Tiola blijft in de derde klasse mixed in degradatienood door een 6-2-verlies in IJzendijke tegen Dash’35 6 en de 6-2-winst van concurrent Kralingen tegen De Boskreek.

Hulster Ambacht-Cash 6-0: De degelijke Wout Martens, de stylist Gijs Donze en de grillige Marnix Ivens versloegen in straight sets achtereenvolgens Thars Labee, Tom Beerens en Ewout Sanders. Alleen de agressief tennissende Maxime van Eenennaam had een derde set nodig tegen Niek Aben: 5-7 6-2 6-1. In het tweede dubbel waren Yanniek Ivens en Daan Salomé met 7-5 6-3 te sterk voor het duo Beerens/Sanders. Donze en Sebastiaan Verscheure hadden tegen de combinatie Labee/Aben een supertiebreak nodig. ,,Volgende week spelen we op de slotdag tegen Rico in onze sterkst mogelijke opstelling. We zetten alles op het kampioenschap”, onderstreepte captain Marnix Ivens.

Tiola-Dash’35 6 2-6: Isabelle Leenhouwers en Ruben Haverbeke stelden in hun single de twee punten veilig voor de West Zeeuws-Vlamingen door winst op Marissa Niroj (3-6 6-4 6-1) en Leon Hageman (6-3 6-1) van het Dordtse team. Lisette Mazur en Bart van de Sande verloren hun enkel in een tweesetter van Lara Hijbeek en Ward van Bodegraven. In de mixed verloren Bianca van der Meijden en Haverbeke in extremis van het koppel Hijbeek/Hageman: 6-4 3-6 8-10. Onderin de ranglijst is het ongemeen spannend. Tiola deelt de voorlaatste plaats met 18 punten met Kralingen. Op de slotdag komt TV Rhoon, dat 20 punten heeft, op bezoek in IJzendijke. Rode lantaarndrager Zwijndrecht heeft 17 punten.

Kralingen-De Boskreek 6-2: Middenmoter De Boskreek verloor verrassend met 6-2 in en van laagvlieger Kralingen. In de enkelspelen moesten Renske Fraanje en Nathalie de Schepper in twee sets de winst laten aan Iris van Leeuwen en Frederique van der Kroft. Wesley Raemdonck verloor in de tiebreak van de derde set van Ruben Timmermans. Alleen Dylan Blackman klopte op overtuigende wijze Bob Daniëls. In het dubbel met aanvoerder Mart Flikweert bezorgde Blackman de formatie uit Breskens ook het tweede punt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement