Volledig scherm
Jomme Bruijnzeel (witte cap) maakte één treffer namens De Schelde in het gewonnen uitduel met Nayade Classic. © Camile Schelstraete

Hoge pressing helpt De Schelde aan eerste uitzege van het seizoen

EINDHOVEN - De waterpoloërs van De Schelde hebben de eerste uitoverwinning van het seizoen binnen. Op bezoek bij het Eindhovense Nayade Classic werd een doelpuntrijke wedstrijd in winst omgezet: 7-10.

,,We bleven veel zwemmen en kregen daardoor genoeg kansen”, aldus aanvoerder Mertijn Loof, die in zijn nopjes was met de overwinning van zijn ploeg. De Schelde leidde na de eerste periode al met 2-4 en begon dus uitstekend aan de wedstrijd. Ook in de tweede en derde periode bleef De Schelde de bovenliggende partij en liep het uit naar een 4-8-voorsprong. 

Door een hoge pressing van De Schelde werd het ervaren Nayade Classic vakkundig vastgezet. In de tegenaanval bewoog De Schelde goed op de helft van de tegenstander en kwam het door die bewegelijkheid vaak in stelling voor de goal. 

In de vierde periode kon Nayade Classic het verschil in doelpunten terug brengen naar drie, maar kwam de overwinning van De Schelde niet in gevaar: 7-10. Zo boekte De Schelde de tweede overwinning van het seizoen en klimt het direct naar de vijfde plaats op de ranglijst. Volgende week treft de ploeg uit Terneuzen het nog puntloze Waterproof.

Scores De Schelde: Ivar Jansen van Rosendaal 3, Sven Schieman, Gijs Manhave en Chiel de Pooter allen 2, Jomme Bruijnzeel 1.