Volledig scherm
Walcheren (zwart. hier op archiefbeeld) strijdt nog volop om promotie. © Lex De Meester

Hockeysters Walcheren klimmen na nipte zege naar plek twee

OVERZICHTVLISSINGEN - Door de 2-1-overwinning bij Tempo blijven de hockeysters van Walcheren nadrukkelijk meedoen om promotie naar de derde klasse. De ploeg is zelfs geklommen naar de tweede plaats in de rangschikking.

In dezelfde klasse moest een vrijwel gelijkwaardig Olympia toch met 2-4 buigen voor Wateringse Veld. Een klasse hoger verloor Rapide opvallend ruim (4-0), maar wel geflatteerd bij Spijkenisse.

Vrouwen. Derde klasse. Spijkenisse-Rapide 4-0: Op de beginfase na speelde Rapide een matige wedstrijd, waarin de wil om te winnen ontbrak. Er staat voor Rapide in deze competitie niets meer op en spel, alleen nog de spreekwoordelijke eer om als beste van de rest te eindigen. Koploper Pelikaan en nummer twee Dopie gaan voor de titel en eventuele promotiewedstrijden. Spijkenisse kon echter nog wel voldoende motivatie opbrengen en won dan ook verdiend.

Vierde klasse. Tempo-Walcheren 1-2: In de eerste helft was de thuisploeg iets beter, zonder noemenswaardig gevaar te stichten. Een stevig gesprek tijdens de rust werkte heilzaam bij Walcheren. Na de hervatting gaf die ploeg veel meer druk naar voren. Dat werd beloond. Op aangeven van Beau Mijnlieff liet Frederique van Amersfoort 0-1 noteren. Heel even verslapte Walcheren en dat bood Tempo de gelegenheid om al vrij snel op 1-1 te komen. Walcheren herstelde zich echter knap en stichtte steeds meer gevaar. Zes minuten voor het einde resulteerde dat in de winnende treffer van opnieuw Frederique van Amersfoort.

Olympia-Wateringse Veld 2-4: Qua veldspel ontliepen de teams elkaar weinig. Met twee A-juniores op het middenveld deed Olympia qua balbezit niet onder. Aanvallend had Wateringse Veld echter wel iets meer inhoud. Vooral een zeer snelle buitenspeelster eiste met twee treffers een bepalende rol op. Daar tegenover liet Olympia enkele kansen onbenut. Pas in de tweede helft scoorde het wel. Bij de stand 0-2 tekende Renee Hiensch voor de aansluitingstreffer en bij de stand 1-4 legde Birgit van der Zee met haar treffer de eindstand vast.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  AXEL – De Amerikaan Quinn Simmons heeft na de eerste rit ook de tweede etappe van de Spie Internationale Junioren Driedaagse gewonnen. De 18-jarige renner, die vrijdag zijn landgenoot Magnus Sheffield nog nipt versloeg in een millimetersprint, was zaterdag de snelste tijdens de tijdrit. Hij legde de 12,2 kilometer lange etappe in 15 minuten en twee seconden af en was daarmee ruim twaalf seconden sneller dan de Nederlander Hidde van Veenendaal.
 2. Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiedenis schrijven met hun club
  PREMIUM

  Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiede­nis schrijven met hun club

  SEROOSKERKE - Ruben Hollemans, de verdediger van voetbalvereniging Goes, staat vanmiddag langs de lijn bij de korfbalderby Ondo-Tjoba. Om zijn zus Hanne aan te moedigen, die kampioen wordt in de eerste klasse. Morgen is het andersom. Dan gaat zíj naar Goes-OSS’20 om hém de periodetitel te zien pakken in de derde divisie. ,,Voor ons beiden én voor de twee clubs worden het unieke gebeurtenissen”, stelt Ruben, die zeer zelfverzekerd is en meent dat het op beide sportvelden niet meer mis kan gaan.