Volledig scherm
Walcheren (zwart. hier op archiefbeeld) strijdt nog volop om promotie. © Lex De Meester

Hockeysters Walcheren klimmen na nipte zege naar plek twee

OVERZICHTVLISSINGEN - Door de 2-1-overwinning bij Tempo blijven de hockeysters van Walcheren nadrukkelijk meedoen om promotie naar de derde klasse. De ploeg is zelfs geklommen naar de tweede plaats in de rangschikking.

In dezelfde klasse moest een vrijwel gelijkwaardig Olympia toch met 2-4 buigen voor Wateringse Veld. Een klasse hoger verloor Rapide opvallend ruim (4-0), maar wel geflatteerd bij Spijkenisse.

Vrouwen. Derde klasse. Spijkenisse-Rapide 4-0: Op de beginfase na speelde Rapide een matige wedstrijd, waarin de wil om te winnen ontbrak. Er staat voor Rapide in deze competitie niets meer op en spel, alleen nog de spreekwoordelijke eer om als beste van de rest te eindigen. Koploper Pelikaan en nummer twee Dopie gaan voor de titel en eventuele promotiewedstrijden. Spijkenisse kon echter nog wel voldoende motivatie opbrengen en won dan ook verdiend.

Vierde klasse. Tempo-Walcheren 1-2: In de eerste helft was de thuisploeg iets beter, zonder noemenswaardig gevaar te stichten. Een stevig gesprek tijdens de rust werkte heilzaam bij Walcheren. Na de hervatting gaf die ploeg veel meer druk naar voren. Dat werd beloond. Op aangeven van Beau Mijnlieff liet Frederique van Amersfoort 0-1 noteren. Heel even verslapte Walcheren en dat bood Tempo de gelegenheid om al vrij snel op 1-1 te komen. Walcheren herstelde zich echter knap en stichtte steeds meer gevaar. Zes minuten voor het einde resulteerde dat in de winnende treffer van opnieuw Frederique van Amersfoort.

Olympia-Wateringse Veld 2-4: Qua veldspel ontliepen de teams elkaar weinig. Met twee A-juniores op het middenveld deed Olympia qua balbezit niet onder. Aanvallend had Wateringse Veld echter wel iets meer inhoud. Vooral een zeer snelle buitenspeelster eiste met twee treffers een bepalende rol op. Daar tegenover liet Olympia enkele kansen onbenut. Pas in de tweede helft scoorde het wel. Bij de stand 0-2 tekende Renee Hiensch voor de aansluitingstreffer en bij de stand 1-4 legde Birgit van der Zee met haar treffer de eindstand vast.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”