Volledig scherm
© Getty Images

Hockeysters van Walcheren verslaan ongeslagen kampioen en mogen voor promotie spelen

OVERZICHTVLISSINGEN - Op de slotdag van de reguliere hockeycompetitie zag het vrouwenteam van Walcheren een felbegeerde wens in vervullig gaan. Door de knappe 4-2-zege op koploper Tempo’34 werd de tweede plaats en daarmee promotiewedstrijden afgedwongen.

In dezelfde vierde klasse boekte Olympia winst op Waddinxveen.  Een klasse hoger won Rapide knap met 2-1 van nummer twee Dopie en hield daardoor de vierde plaats vast. Bij de mannen sloot Goes de competitie knap af met een zege op het hoger staande Gilze-Rijen. Rapide verloor fors van DDHC. 

Vrouwen

Derde klasse. Rapide-Dopie 2-1: In verband met de warmte werd het duel, zoals bij vrijwel alle wedstrijden, in vier tijdsdelen afgewerkt. Na een aftastend begin nam Rapide gaandeweg het initiatief in handen. Dat resulteerde in 1-0. Ayra Lambert stoomde van achter uit over het gehele veld naar voren en bediende Emelie Antheunis. Die stelde op haar beurt zus Valerie in staat de 1-0 te scoren. Niet zo heel veel later tekende Sophie Claessens uit een strafcorner voor de 2-0. Daarmee gaf ze deze afscheidswedstrijd, na zeven jaar in het eerste team, een feestelijk tintje. Later in de wedstrijd kwam Dopie uit een rommelige fase na een strafcorner terug tot 2-1. Rapide moest daarna wel alle zeilen bijzetten om de zege veilig te stellen, maar kwam niet echt in grote problemen.

Vierde klasse. Walcheren-Tempo’34 4-2: Walcheren vocht met overgave voor de laatste kans op promotie. Daardoor werd zelfs de ongeslagen kampioen Tempo’34 een te nemen obstakel. Vooral in de eerste helft dicteerde Walcheren het spelbeeld. Uit een scrimmage opende A-juniore Ymke Voorhoeve de score. Toen Fredrique van Amersfoort na een half uur voor 2-0 zorgde en kort na de pauze uit een strafbal 3-0 maakte, gloorde de hoop. De hitte begon echter zijn tol te eisen en in respectievelijk de 50e en 55e minuut verkleinde Tempo’34 de achterstand tot 3-2. Walcheren perste er alles uit. Dat resulteerde in de 53e minuut in de 4-2 van Fleur Vrakking uit een strafcorner en de wetenschap dat Walcheren op zaterdag 16 juni deelneemt aan promotiewedstrijden. 

Olympia-Waddinxveen 3-1: Olympia nam direct het initiatief in handen, maar kwam toch door een slordig foutje na tien minuten met 0-1 achter. Al heel snel stelde de thuisploeg via bekeken samenspel orde op zaken. Iris Dieleman scoorde vijf minuten later de 1-1 en drie minuten daarna nam Birgit van der Zee de 2-1 voor haar rekening. Olymia domineerde tot de slotfase de wedstrijd. De 3-1 uit een strafcorner door Gwen Kolijn was het logische gevolg van dat veldoverwicht. In de laatste minuten had Waddinxveen een optisch overwicht, maar echt gevaarlijk werd dat team niet.

Mannen

Vierde klasse. Goes-Gilze-Rijen 3-2: Ondanks een zware feestavond daags tevoren was Goes voldoende bij de les om de winst veilig te stellen. Het kwam goed uit de startblokken en na wat kansen onbenut te hebben gelaten kwam het halverwege de eerste helft aan de leiding. Op aangeven van Ronny Bosselaer zorgde Simon de Regt voor 1-0. Nauwelijks vijf minuten later liet Carsten Huiskamp na een fraaie individuele actie zelfs 2-0 noteren. Daarna zakte Goes iets te ver in. Daar profiteerde Gilze-Rijen van door nog voor de pauze op gelijke hoogte te komen. In de tweede helft bleef het een spannend duel met de iets betere kansen voor Goes. Tien minuten voor tijd kwam de ontlading bij de thuisploeg, toen Ronny Bosselaar de 3-2 scoorde.

Rapide-DDHC 0-8: Rapide probeerde er nog iets van te maken, maar kwam toch op alle fronten tekort tegen het nog voor promotie strijdende en duidelijk meer gemotiveerde DDHC. Alleen in de tweede helft deed Rapide nog even aardig mee en kreeg wat kansjes. Omdat die niet verzilverd werden en DDHC toen al leidde met 0-3 was de 0-4 het absolute breekpunt. Vanaf dat moment ging het snel en liep DDHC nog uit naar 0-8.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement