Volledig scherm
© Getty Images

Hockeysters van Rapide geven een zeker lijkende zege uit handen

OVERZICHTVLISSINGEN - De hockeysters van Rapide gaven in de derde klasse een vrijwel zeker ogende zege uit handen bij Bleiswijk. Toch behoudt het de koppositie omdat de naaste concurrent Derby verloor.

Een klasse lager blijft Olympia lijstaanvoerder via een overtuigende 4-0-zege op Gilze-Rijen. De Zeeuwse derby tussen Goes en Walcheren eindigde in een afgetekende winst (1-5) voor Walcheren.  Bij de mannen stonden eveneens dezelfde ploegen tegenover elkaar Dat duel eindigde verrassend in het voordeel van Walcheren. Met die winst (0-1) pakte Walcheren de eerste punten van dit seizoen. 

Vrouwen

Derde klasse. Bleiswijk-Rapide 2-2: Een voorzichtig duel met veel spel op het middenveld. Rapide was de hele wedstrijd meer in balbezit en zorgde ook voor meer doelgevaar dan de thuisploeg. Dat werd in het tweede kwart uitgedrukt in 0-1 via Esmee Picavet uit een strafcorner. In het derde kwart zorgde Sarah Franse na een individuele actie vanaf de rand cirkel voor 0-2. Te snel daarna kreeg Rapide de 1-2 tegen. Daardoor werd het in de laatste twintig minuten nog spannend. Toch leek Rapide het duel onder controle te hebben en op winst af te gaan. Tot in de 55e minuut, toen scoorde de thuisploeg vanuit de rebound van een strafcorner de gelijkmaker. 

Vierde klasse. Goes-Walcheren 1-5: Goes had een droomstart, want reeds in de tweede minuut scoorde Marita Verhaage de 1-0. Walcheren nam daarna het initiatief over en kwam nog in het eerste kwart langszij via Sanne van der Hoeven. Een sterk tweede kwart van Walcheren resulteerde in 1-3 door treffers van Thirza Janse en Alisia Windt. In het derde kwart werd er niet gescoord, maar in de slotperiode bouwde een goed samenspelend Walcheren de voorsprong uit naar 1-5 door doelpunten van Sam van den Beld. 

Olympia-Gilze-Rijen 4-0: De wedstrijd werd gekenmerkt door éénrichtingsverkeer. Olympia was heer en meester en liet nog legio kansen onbenut, anders hadden er na afloop veel grotere cijfers op het scorebord gestaan. In het eerste kwart opende Sabine Muller uit een strafcorner de score en in het tweede zorgde Cato van Tiel voor 2-0. Nog voor het derde kwart verstreken was werd het al 4-0. Maaike Hiensch zorgde voor de 3-0 en Cato van Tiel legde de eindstand vast. 

Mannen

Vierde klasse. Goes-Walcheren 0-1: De eerste punten werden als een verademing ontvangen bij Walcheren. Al eerder was de ploeg niet kansloos in deze competitie, maar trok toen wel steeds aan het kortste eind. Het leek net of deze derby Walcheren extra motivatie gaf, want de zege was zeker op basis van de eerste helft niet onverdiend. De gehele ploeg werkte keihard en doelman Foppe Mijnlieff vertolkte met name in de tweede helft een hoofdrol door vrijwel alles uit zijn doel te ranselen.

Over het algemeen was Goes meer in balbezit, maar kon voor de rust nauwelijks gevaar afdwingen. Walcheren kreeg in die periode wel enkele goede kansen. In de tweede minuut was het al raak en scoorde Thibaut Bruinen uit een strafcorner met een sleeppush de 0-1. Na de rust was de thuispoeg sterker en waren Coen Jongstra en Carsten Huiskamp dicht bij de gelijkmaker. Dat lukte net niet. Ook Walcheren was nog enkele keren gevaarlijk.