Volledig scherm
© Getty Images

Hockeysters Rapide verliezen drie speelsters en de wedstrijd

OVERZICHTVLISSINGEN - Het vrouwenteam van Rapide moest in de derde klasse van de hockeycompetitie na een veldslag (met drie blessures aan Hulster zijde) met 0-3 buigen voor koploper Pelikaan.

Een klasse lager kon Olympia geen voltallig team op de been brengen en moest mede daardoor met 6-0 buigen voor Evergreen. Vlissingen was vrij.

Bij de mannen verloor een niet eens slecht spelend Goes ietwat geflatteerd met 1-5 van Tempo'34. Rapide verloor met 4-1 bij Gilze-Rijen.

Vrouwen

Derde klasse. Rapide-Pelikaan 0-3: De arbitrage verzuimde kordaat op te treden in dit fysiek te hard duel en daar werd Rapide de dupe van. Eva d’Hooghe was het eerste slachtoffer en moest al vrij snel met een hoofdwond het strijdperk verlaten. Voor de pauze moest ook Ayra Lambert afhaken door blessureleed. Dat gebeurde net nadat het 0-1 was geworden. Toen in de tweede helft ook nog Daphne Vael, eveneens met een hoofdwond, het veld moest verlaten, miste Rapide de gehele as van het team. Toch bleef de thuisploeg nog knap partij bieden, maar kon niet voorkomen dat de koploper uitliep naar een ietwat geflatteerde 0-3.

Vierde klasse. Evergreen-Olympia 6-0: Olympia kon door examenverplichtingen slechtS acht basisspeelsters op de been brengen. Dat achttal werd een tiental door de inbreng van een veterane en een C-juniore. Ondanks een speelster minder bleef Olympia nog lang op de been. Het duurde tot de 28e minuut voordat Evergreen de score opende. Nog voor de rust werd het 2-0. In de tweede helft begonnen de conditionele problemen zich op te stapelen bij Olympia en liep Evergreen nog uit naar forse 6-0-cijfers. 

Mannen

Vierde klasse. Goes-Tempo’34 1-5: In de eerste helft speelde Goes te tam en gaf te veel ruimte weg. Toch waren er twee strafcorners voor nodig om Tempo'34 op 0-2 te brengen. Een ietwat gelukkig doelpunt bepaalde de ruststand zelfs op 0-3. In de tweede helft voerde Goes de druk op en kwam daardoor beter in de wedstrijd. Toch scoorden opnieuw de bezoekers, al hadden ze daar wel een strafbal voor nodig. Na een individuele actie scoorde Ruty Koole met een fraai lobje de 1-4. In de slotfase counterde Tempo'34 naar 1-5.

Gilze-Rijen-Rapide 4-1: Rapide leek met 0-0 de rust te halen, maar twee minuten voor die pauze kwam het op achterstand via een strafbal. Het had reeds enkele kansen gehad maar die niet verzilverd. Dat was ook in de tweede helft veelal het geval. Alleen Jarno van Bunder scoorden bij 3-0 tegen uit een strafcorner. Bij die 3-1-stand zocht Rapide nadrukkelijker de aanval, gaf ruimte weg en liep tegen een genadeloze counter aan.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  AXEL – De Amerikaan Quinn Simmons heeft na de eerste rit ook de tweede etappe van de Spie Internationale Junioren Driedaagse gewonnen. De 18-jarige renner, die vrijdag zijn landgenoot Magnus Sheffield nog nipt versloeg in een millimetersprint, was zaterdag de snelste tijdens de tijdrit. Hij legde de 12,2 kilometer lange etappe in 15 minuten en twee seconden af en was daarmee ruim twaalf seconden sneller dan de Nederlander Hidde van Veenendaal.
 2. Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiedenis schrijven met hun club
  PREMIUM

  Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiede­nis schrijven met hun club

  SEROOSKERKE - Ruben Hollemans, de verdediger van voetbalvereniging Goes, staat vanmiddag langs de lijn bij de korfbalderby Ondo-Tjoba. Om zijn zus Hanne aan te moedigen, die kampioen wordt in de eerste klasse. Morgen is het andersom. Dan gaat zíj naar Goes-OSS’20 om hém de periodetitel te zien pakken in de derde divisie. ,,Voor ons beiden én voor de twee clubs worden het unieke gebeurtenissen”, stelt Ruben, die zeer zelfverzekerd is en meent dat het op beide sportvelden niet meer mis kan gaan.