Volledig scherm
Rapide-aanvaller Valerie Antheunis (midden) probeert met een schuiver de keepster van Voorne te passeren. Tweelingzus Emelie (15) staat klaar voor de afvallende bal. © Camile Schelstraete

Hockeysters Rapide moeten de toppers laten gaan na nederlaag

OVERZICHTVLISSINGEN - Na de geflatteerde 2-3-nederlaag tegen Voorne haakt Rapide voorlopig even af bij de absolute subtop in de derde klasse van de hockeycompetitie. In de vierde klasse kunnen de vrouwen van zowel Walcheren als Olympia terugblikken op een voortvarende herstart. Olympia klopte nummer twee DDHC en Walcheren was een maat te groot (4-0) voor Waddinxveen.

Bij de mannen was er geen Zeeuws succes. Goes verloor met 1-3 van DDHC en Rapide moest met 1-7 het onderspit delven tegen Tempo’34.

Vrouwen

Derde klasse. Rapide-Voorne 2-3: Rapide had veruit het meeste balbezit en dwong ook veel meer doelkansen af dan Voorne. De thuisploeg stond echter na afloop wel met lege handen. Het was de effectiviteit van Voorne die de doorslag gaf. Een verzilverde counter en een strafcorner zorgden in de eerste helft voor 0-2. Via een een benutte strafbal van Sam Bartz kreeg Rapide aansluiting. Niet veel later werd het al 1-3. Die tik kwam Rapide eigenlijk niet meer te boven. Een treffer van Valerie Antheunis zorgde nog voor spanning, maar de beloning voor Rapide bleef uit.

Vierde klasse. Walcheren-Waddinxveen 4-0: Een sterk gewijzigd en verjongd Walcheren domineerde de eerste twintig minuten. Via fraai samenspel creeërde het heel wat kansen. Na tien minuten opende Bo Mijnlieff de score. Twee minuten later liet zij na mooi voorbereidend werk van Frederique van Amersfoort ook 2-0 aantekenen. Nog eens twee minuten daarna zorgde Alisia Windt voor de 3-0-ruststand. Ook in de tweede helft was Walcheren de bovenliggende partij. Dat grote overwicht resulteerde slechts in één treffer. In de 56e minuut zorgde Florine van Amersfoort, op aangeven van Bo Mijnlieff, voor 4-0.

Olympia-DDHC 1-0: Olympia zorgde voor een daverende verrassing tegen de nummer twee van de ranglijst. DDHC had via een versterkt middenveld wel het meeste balbezit, maar Olympia stelde daar een stug defensief blok tegenover. Een opvallende rol vertolkte Olympia-speelster Dominique Goossens. De verdedigster blonk ditmaal uit op het middenveld. Het was dan ook niet geheel verrassend dat zij tien minuten na de rust de enige en dus winnende treffer scoorde.

Mannen

Vierde klasse. Goes-DDHC 1-3: Een sterk openingskwartier van Goes leverde geen treffers op. Het was nota bene DDHC dat scoorde. Door enkele omzettingen liep het in de tweede helft nog beter bij Goes, maar opnieuw werd dat niet in cijfers uit gedrukt. De treffer viel weer aan de andere kant. Toch kwam Goes terug in de wedstrijd via een treffer van Dillon de Kleine. Goes was zelfs dicht bij de gelijkmaker, maar een inzet van Ronny Hosselaar verdween rakelings naast de verkeerde kant van de paal. In de slotminuut werd het 1-3.

Rapide-Tempo’34 1-7: De eerste helft was vrij evenwichtig. Rapide bood op basis van inzet en degelijk samenspel goed partij. Het kwam wel op achterstand, maar Jarno van Bunder zorgde uit een strafcorner voor de 1-1. Door concentratieverlies werd het nog net voor de pauze 1-2. Toen tien minuten na de hervatting Tempo’34 1-3 scoorde brak er iets bij Rapide. Daardoor konden de bezoekers vrij simpel naar 1-7 uitlopen. In de slotfase was Tempo’34 uitgeraast en kreeg Rapide nog enkele kansen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement