De hockeysters van Goes (witte shirts) in de aanval tegen Feijenoord.
Volledig scherm
De hockeysters van Goes (witte shirts) in de aanval tegen Feijenoord. © Marcelle Davidse

Hockeyster Cato van Tiel heeft het op haar heupen voor Olympia

OVERZICHTGOES - Rapide moest niet de beste vorm aanwenden om hekkensluiter Tempo’34 met 0-3 te verslaan in de derde klasse van de hockeycompetitie voor vrouwen. Door die winst en doordat naaste de rivalen in de fout gingen telt Rapide weer helemaal mee in de titelstrijd.

Dat geldt een klasse lager ook voor Olympia. Die ploeg won door vier treffers van Cato van Tiel gemakkelijk met 1-4 bij Udenhout. In diezelfde klasse verloor Goes geflatteerd met 2-4 van Feijenoord. Walcheren was vrij.

In de vierde klasse bij de mannen had Goes een off-day en verloor kansloos met 0-5 van het hooggeklasseerde Tempo’34. Walcheren ging veelal door persoonlijke fouten met 6-0 onderuit bij Rapid.

Vrouwen

Derde klasse. Tempo’34-Rapide 0-3: Een matig duel waarin Rapide wel duidelijk de boventoon voerde. In het eerste kwart opende Eva d’Hooghe de score na een individuele actie aan de rand cirkel. Nog voor het tweede kwart verstreken was tekende Emelie Antheunis, na voorbereidend werd van zus Valerie, voor de 0-2. Rapide kreeg legio kansen om een ruime score neer te zetten. Dat lukte niet helemaal. Alleen Sarah Franse slaagde er nog in de weg naar het doel te vinden. Uit een stafcorner bepaalde zij met een tip in de eindstand op 0-3. 

Vierde klasse. Udenhout-Olympia 1-4: Olympia creeërde via mooi aanvalspel veel kansen. De meesten werden echter niet verzilverd. Cato van Tiel was de positieve uitzondering, want zij toonde haar trefzekerheid door alle goals te maken. In het eerste kwart opende zij de score. Toch kwam de thuisploeg in die periode nog langszij. Daarna voerde Cato van Tiel in het tweede kwart de score op naar 1-3. In het laatste kwart nam ze ook de 1-4 voor haar rekening.

Goes-Feijenoord 2-4: Feijenoord opende sterk en stond na het eerste kwart al op 0-2. Nog voor de doelwisseling scoorde Loes Klap de aansluitingstreffer. In het derde kwart liepen de bezoeksters uit naar een ogenschijnlijk beslissende 1-4. Toch had het anders uit kunnen pakken, want in het laatste kwart was een conditioneel sterker Goes heer en meester. Het kreeg na de 2-4 van Evy van Weelden diverse kansen om nog een gelijkspel in de wacht te slepen. Zelfs een strafbal bleef onverzilverd. 

Mannen

Vierde klasse. Goes-Tempo’34 0-5: Goes speelde eerder dit seizoen nog knap met 4-4 gelijk tegen Tempo’34. Nu kwam het team nauwelijks in het stuk voor. De feestavond voorafgaande aan dit duel trok een te zware wissel op het presteren van de thuisploeg. Bij rust was het reeds 0-2. Daarna probeerde Goes via enkele omzettingen nog greep op het duel te krijgen. Aanvankelijk lukte dat aardig, maar naarmate het duel vorderde moest de ploeg de fysieke tol betalen voor een ‘spetterende’ feestavond. Tempo’34 liep in de slotfase uit naar 0-5. 

Rapid-Walcheren 6-0: Drie persoonlijke fouten waren er debet aan dat Walcheren na het eerste kwart met 3-0 achter kwam. In het tweede kwart ging het iets beter en na een donderspeech van begeleider Nick Kooijman deed Walcheren zelfs na de pauze aardig mee en kreeg ook nog enkele kansen. Maar geheel eigen aan een ploeg die niet draait werden die mogelijkheden om zeep geholpen. In het laatste kwart probeerde Walcheren zelfs iets meer de aanval te zoeken, maar werd toen genadeloos weg gecounterd.

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.