Volledig scherm
© Getty Images

Hockeyers van Goes weerstaan weer en wind, en winnen

OVERZICHTGOES - Slechts één Zeeuws team kwam in actie in de hockeycompetitie. De mannen van Goes trotseerden de barre weersomstandigheden in de vierde klasse. Niet tevergeefs, want een beter Goes trok met 2-1 aan het langste eind tegen Zevenbergen.

In de derde klasse bij de vrouwen was Rapide al onderweg naar Delft toen de melding binnen kwam dat het duel tegen Scoop niet doorging. Ook de mannen van Rapide hoefden in de vierde klasse niet af te reizen naar Feijenoord. Het duel Gilze-Rijen-Olympia in de vierde klasse bij de vrouwen werd na 28 minuten afgebroken en wordt zondag 20 april ingehaald. Walcheren was vrij.

Goes-Zevenbergen 2-1: Vanaf het beginsignaal had thuisploeg het beste van het spel. Dat resulteerde vrij snel in de 1-0 door Sjokko Bosselaar. Goes liet daarnaast nog een aantal mogelijkheden onbenut. Het had ook pech dat een schijnbaar zuivere treffer van Sep van Duikeren (assist Thomas Koster) afgekeurd werd. In de tweede helft was het allemaal wat chaotischer en kreeg ook Zevenbergen enkele kansjes. Eén daarvan resulteerde in de gelijkmaker. Daarna bleef Goes de meest gevaarlijke ploeg. Nadat Job van den Hoek een open kans onbenut had gelaten scoorde Ties Geile in de laatste minuut met een fraai schot in de dak van het doel de winnende treffer.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement