Volledig scherm
© Getty Images

Het doek is gevallen voor AVC'87, weer bolussen voor Forza

OVERZICHTVLISSINGEN - Voor de volleyballers van AVC'87 is met nog vier duels in het verschiet het doek in de promotieklasse gevallen. De ploeg uit Tholen deed er in eigen huis alles aan om de eerste zege te boeken, maar verloor voor de derde keer dit seizoen met 2-3. De vrouwen van Forza gaan dinsdag voor de training voor de zesde keer dit seizoen aan de bolussen, omdat weer met 4-0 werd gewonnen.

Mannen

AVC'87-Next Volley Dordrecht 3 2-3 (25-21, 17-25, 25-22, 17-25, 12-15): Een aantrekkelijk duel, waarin AVC'87 zich tegen de subtopper van zijn beste kant liet zien. Vooral aanvallend was de thuisploeg, waar routinier en spelverdeler Patrick Mees na lang blessureleed zijn rentree maakte, goed op dreef. Dat leidde in de eerste en derde set tot een dik verdiende zege. In de tweede en vierde set braken te veel eigen fouten AVC'87 op. In een boeiende vijfde set klampte de Thoolse ploeg lang aan. Tot de zo fel begeerde eerste winst kwam het echter niet.

Vrouwen

Forza-Volley Tilburg 5 4-0 (26-24, 25-16, 25-10, 25-23): Twee sets nipt, twee sets ruim gewonnen en voorlopig een derde plek op de ranglijst. Dat was de balans nadat Forza voor de zesde keer dit seizoen vijf punten had bijgeschreven. Forza had in de eerste set moeite met het rommelige spel van de gasten, die meer dan eens via de netrand scoorden. Aan het eind van de set lukte het de thuisploeg om een 22-24-achterstand in winst om te buigen. Daarna was Forza twee sets lang veel beter. De eigen fouten werden beperkt en Chantal Savenije serveerde in de derde set naar een ruime 7-0-voorsprong. Met drie setzeges op zak sloop gemakzucht in de ploeg. Hard werkend en met steun van het publiek werd ook de laatste set in winst omgezet.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement