Volledig scherm
Keepster Chaima Benkaddour in actie namens HC Zeeland. © Johan Van Der Heijden

HC Zeeland pakt zege zonder écht te overtuigen

OVERZICHTVLISSINGEN - De handbalsters van HC Zeeland hadden zondag weinig moeite met Mixed Up. Zonder groots te spelen wonnen de Zeeuwse vrouwen met 19-12. De vrouwen van Novitas maakten in eigen huis gehakt van United Breda/Orion 4: 33-14.

HC Zeeland-Mixed Up 19-12: Tegen Mixed Up uit Wagenberg kon het eerste tegendoelpunt opvallend genoeg volledig op het conto van keepster Chaima Benkaddour geschreven worden, maar na deze fout herstelde ze zich uitstekend. Na twintig minuten was de goalie nog maar tweemaal gepasseerd, hetgeen uiteindelijk resulteerde in een ruime voorsprong halverwege (11-5). Daarna verslapte HC Zeeland enorm en ook Benkaddour liet zich nog twee keer passeren. Ze stond aan de grond genageld. De keepster was echter weer op tijd bij de les, terwijl ook schutter Marieke Riemens zich - in een fase waarin de tegenstander tot 15-12 was genaderd - duidelijk liet gelden. Hierdoor werd er toch uiteindelijk een ruime overwinning behaald van 19-12 en blijft de derde plaats op de ranglijst in Zeeuwse handen.

Scores HC Zeeland: Marieke Riemens 7, Shirley Jacobs 4, Kimberly Houtepen 2, Misha Verkade, Suzanna Coppoolse, Lisanne Hageasteijn, Leonie Ballemans, Sanne van IJsseldijk en Simone van Neutigem allen 1.

Novitas-United Breda/Orion 4 33-14: Een sterke start van Novitas werd beloond met een 7-0-voorsprong. De ploeg van coach Erwin Bel combineerde vlotter en profiteerde van de snelheid van de jonge speelsters. Bij de rust was de marge al elf punten. Via breaks liep Novitas na rust verder uit en werd het verschil uitgedrukt in een royale 33-14 zege. Bel liet zijn ploeg rouleren. Zo wist jeugdspeelster Merel Steijaert met snelle uitbraken twee keer te scoren. Amber de Roover was bij Novitas topscoorster met tien treffers. 

Scores Novitas: Amber de Roover 10,Renske Blaeke 7,Hieke Boënne 4, Patty van Kerckhoven 3, Fenna Steijaert 3, Patricia Bel 2, Merel Steijaert 2, Nicole Baart en Saskia van Goethem.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  AXEL – De Amerikaan Quinn Simmons heeft na de eerste rit ook de tweede etappe van de Spie Internationale Junioren Driedaagse gewonnen. De 18-jarige renner, die vrijdag zijn landgenoot Magnus Sheffield nog nipt versloeg in een millimetersprint, was zaterdag de snelste tijdens de tijdrit. Hij legde de 12,2 kilometer lange etappe in 15 minuten en twee seconden af en was daarmee ruim twaalf seconden sneller dan de Nederlander Hidde van Veenendaal.
 2. Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiedenis schrijven met hun club
  PREMIUM

  Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiede­nis schrijven met hun club

  SEROOSKERKE - Ruben Hollemans, de verdediger van voetbalvereniging Goes, staat vanmiddag langs de lijn bij de korfbalderby Ondo-Tjoba. Om zijn zus Hanne aan te moedigen, die kampioen wordt in de eerste klasse. Morgen is het andersom. Dan gaat zíj naar Goes-OSS’20 om hém de periodetitel te zien pakken in de derde divisie. ,,Voor ons beiden én voor de twee clubs worden het unieke gebeurtenissen”, stelt Ruben, die zeer zelfverzekerd is en meent dat het op beide sportvelden niet meer mis kan gaan.