Volledig scherm
Keepster Chaima Benkaddour in actie namens HC Zeeland. © Johan Van Der Heijden

HC Zeeland pakt zege zonder écht te overtuigen

OVERZICHTVLISSINGEN - De handbalsters van HC Zeeland hadden zondag weinig moeite met Mixed Up. Zonder groots te spelen wonnen de Zeeuwse vrouwen met 19-12. De vrouwen van Novitas maakten in eigen huis gehakt van United Breda/Orion 4: 33-14.

HC Zeeland-Mixed Up 19-12: Tegen Mixed Up uit Wagenberg kon het eerste tegendoelpunt opvallend genoeg volledig op het conto van keepster Chaima Benkaddour geschreven worden, maar na deze fout herstelde ze zich uitstekend. Na twintig minuten was de goalie nog maar tweemaal gepasseerd, hetgeen uiteindelijk resulteerde in een ruime voorsprong halverwege (11-5). Daarna verslapte HC Zeeland enorm en ook Benkaddour liet zich nog twee keer passeren. Ze stond aan de grond genageld. De keepster was echter weer op tijd bij de les, terwijl ook schutter Marieke Riemens zich - in een fase waarin de tegenstander tot 15-12 was genaderd - duidelijk liet gelden. Hierdoor werd er toch uiteindelijk een ruime overwinning behaald van 19-12 en blijft de derde plaats op de ranglijst in Zeeuwse handen.

Scores HC Zeeland: Marieke Riemens 7, Shirley Jacobs 4, Kimberly Houtepen 2, Misha Verkade, Suzanna Coppoolse, Lisanne Hageasteijn, Leonie Ballemans, Sanne van IJsseldijk en Simone van Neutigem allen 1.

Novitas-United Breda/Orion 4 33-14: Een sterke start van Novitas werd beloond met een 7-0-voorsprong. De ploeg van coach Erwin Bel combineerde vlotter en profiteerde van de snelheid van de jonge speelsters. Bij de rust was de marge al elf punten. Via breaks liep Novitas na rust verder uit en werd het verschil uitgedrukt in een royale 33-14 zege. Bel liet zijn ploeg rouleren. Zo wist jeugdspeelster Merel Steijaert met snelle uitbraken twee keer te scoren. Amber de Roover was bij Novitas topscoorster met tien treffers. 

Scores Novitas: Amber de Roover 10,Renske Blaeke 7,Hieke Boënne 4, Patty van Kerckhoven 3, Fenna Steijaert 3, Patricia Bel 2, Merel Steijaert 2, Nicole Baart en Saskia van Goethem.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement