Volledig scherm
© Getty Images

Handbalsters HC Zeeland kunnen titel vergeten na ongedisciplineerde nederlaag

VLISSINGEN- De handbalsters van HC Zeeland kunnen hun laatste sprankje hoop op een eventueel kampioenschap laten varen in de tweede klasse. In Vlissingen leed de ploeg van Wally Houtepen een 16-17-nederlaag tegen White Demons.

Er leek geen vuiltje aan de lucht na de voortvarende start (3-0) tegen het de bezoekers uit Berkel-Enschot. Maar wat er volgde, verbijsterde Wally Houtepen. ,,Er was vervolgens totaal geen discipline, we werkten absoluut niet voor elkaar. Daarnaast hadden we geen antwoord op de snelle omschakeling van de tegenstander‘’, concludeerde Houtepen.

De Brabantse bezoekers hadden hierdoor de schade voor rust al gerepareerd: 8-10. Ook na de hervatting was HC Zeeland niet bij machte om het tij te keren, waardoor White Demons tot het laatste fluitsignaal aan de positieve kant van de score bleef: 16-17. ,,Ze zijn simpelweg gewoon niet rijp voor een kampioenschap’’, stelde Houtepen vast.

Scores: Marieke Riemens 4, Suzanna Coppoolse 4, Lisanne Hagesteijn 2, Leonie Ballemans 2, Shirley Jacobs 2, Misha Verkade en Simone van Neutigem 1.

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.