Volledig scherm
© Getty Images

Handballers HC Zeeland tonen veerkracht, vrouwenteam haalt uit

OVERZICHTVLISSINGEN - De handballers van HC Zeeland hebben op karakter een punt binnengesleept in de thuiswedstrijd tegen Ventura: 20-20. Het vrouwenteam van HC Zeeland had geen kind aan De Beuk (25-7), terwijl het mannenteam van Orion/GSC de wedstrijd tegen Olympia'89/DOS’80 aan zich voorbij liet gaan vanwege te geringe bezetting.

Mannen

Hoofdklasse. HC Zeeland-Ventura 20-20: Ondanks een mindere fase in de eerste helft en een ruime achterstand bij rust (7-11) slaagden de handballers van HC Zeeland er toch in om een punt uit het vuur te slepen tegen Ventura.,,Vooral in de afronding lieten we het even lelijk afweten’’, aldus coach Einar Linke. Desondanks werd het verschil gaandeweg de tweede helft steeds kleiner gemaakt, vooral dankzij een sterke verdediging. De wederopstanding werd uiteindelijk beloond met een punt: 20-20. ,,En daar kan ik tevreden mee zijn’’, besloot Linke.

Scores: Brendan Meulmeester 6, Ardian Ajdar 5, Kevin Meulmeester 4, Bart Koetje 2, Jesse Schrik 2, Jurjen Tuinstra 1.

Vrouwen

Tweede klasse. HC Zeeland-De Beuk 25-7: Al voor rust was het voor HC Zeeland een uitgemaakte zaak dat ook De Beuk uit Oudenbosch aan de zegekar gebonden zou worden. Ondanks een 11-4-voorsprong halverwege was coach Wally Houtepen niet helemaal tevreden. ,,Het tempo moest enorm omhoog‘’, was de boodschap in de kleedkamer van Houtepen. De thuisploeg gaf gehoor aan deze opdracht, waardoor in de slotfase ook de wisselspeelsters aan bod konden komen om hun steentje bij te dragen aan de uiteindelijke 25-7-overwinning. Volgende week staat de ploeg van Houtepen voor een zwaardere klus tegen HMC 2 in Raamsdonksveer.

Scores: Marieke Riemens 8, Shirley Jacobs 5, Kimberly Houtepen 3, Suzanna Coppoolse 3, Simone van Neutigem 2, Leonie Ballemans, Misha Verkade, Marielle Belfroid en Boutaina Kadiri 1.