Volledig scherm
© Getty Images

Handballers HC Zeeland snellen richting veilige haven in hoofdklasse

OVERZICHTVLISSINGEN - Door de uiterst belangrijke overwinning van zaterdagavond bij Hercules 3 (26-27) koersen de handballers van HC Zeeland hard af op lijfsbehoud in de hoofdklasse.

De vrouwen van HC Zeeland boekten eindelijk weer een klinkende zege: 13-21 bij Tachos 3, terwijl de heren van Orion/GSC te sterk waren voor HMC: 32-23.

Mannen

Hoofdklasse. Hercules 3-HC Zeeland 26-27: Hij vond het absoluut de minste prestatie van de sterke reeks waaraan HC Zeeland momenteel bezig is, maar dit gegeven deerde coach Einar Linke weinig na de 26-27-uitzege bij Hercules 3. ,,De punten zijn binnen en dat is in deze fase het belangrijkste‘’, klonk het opgelucht na afloop.

De Zeeuwse ploeg keek door een slappe start de gehele eerste helft tegen een achterstand aan (13-10) en werd bovendien al snel geconfronteerd met twee tijdstraffen voor Brendan Meulmeester, die na rust vrijwel uitsluitend meer aanvallend aan het spel deelnam. Dit pakten de bezoekers goed op, waardoor er een uiterst spannende slotfase ontstond, met HC Zeeland als uiteindelijke winnaar: 26-27. ,,Dit is nog wel even gevierd door de jongens‘’, glunderde Linke.

Scores: Jesse Schrik 5, Ardian Ajdar 5, Kevin Meulmeester 4, Daniel Angelov 4, Brendan Meulmeester 4, Len Stroy 2, Bart Koetje, Jesper Linke en Hristijan Stevoski allen 1.

Tweede klasse. Orion/GSC-HMC 32-23: Een verre van scherpe afronding en een dekking die zeker niet goed gegroepeerd stond, waren er de oorzaak van dat HMC voor rust in het spoor van Orion/GSC kon blijven: 15-14. In de tweede helft waren deze zaken veel beter verzorgd aan Bevelandse zijde en hadden de bezoekers uit Raamsdonksveer weinig meer in te brengen. Op karakter behaalde de thuisploeg uiteindelijk een ruime overwinning: 32-23. 

Scores: Arno Riemens 10, Guy Peters 8, Marc Dorst 4, Wessel Voet 3, Misha Dorst 2, Nik van Dalen 2, Tom Hoogesteger, Jeroen Kole en Jacco de Jonge allen 1.

Vrouwen

Tweede klasse. Tachos 3-HC Zeeland 13-21: De vrouwen van HC Zeeland lieten zich eindelijk weer eens van hun beste kant zien. De neuzen stonden, na een goed gesprek afgelopen week, weer in dezelfde richting volgens Wally Houtepen. ,,Je zag dat de werklust er weer volop was.’’ Tachos 3 werd al voor rust slachtoffer van de Zeeuwse dadendrang: 4-12.

In de tweede helft kon HC Zeeland naar hartenlust doorwisselen en pikte bijna iedereen zijn doelpuntje mee. De uiteindelijke 13-21-overwinning stemde Wally Houtepen meer dan tevreden. ,,Hopelijk kunnen we op deze manier de competitie uitspelen.‘’

Scores: Suzanna Coppoolse 6, Marieke Riemens 4, Anouk Evertse 3, Lisanne Hagesteijn 3, Misha Verkade 2, Leonie Ballemand, Marielle Belfroid en Boutaina Kadiri allen 1.

Derde klasse. Breda/Orion-Novitas 19-32: De handbalsters van Novitas pakten in de uitwedstrijd tegen Breda/Orion uit met een monsterscore: 19-32. De ploeg van coach Erwin Bel kende een sterke start en nam een 4-0 voorsprong. Via snelle breaks werd de score opgevoerd. Ruststand: 8-17. De tweede helft bracht hetzelfde scenario. Amber de Roover en Renske Blaeke waren meestal het eindstation van de snelle aanvallen van de ploeg uit Hulst.

Het eindigde in een fraaie 19-32 overwinning. ,,Dit was een goede warming-up voor de komende thuiswedstrijd over twee weken tegen koploper Blauw Wit”, stelde een tevreden Bel vast. 

Scores Novitas: Amber de Roover, Renske Blaeke beiden 10, Patricia Bel 4, Patty van Kerckhoven, Lynn Hoefnagels, Roos Oppeneer, Saskia van Goethem allen 2.

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.