Volledig scherm
Delta Sport (blauwe shirts) incasseerde zondag een 26-20-nederlaag. © Marieke Mandemaker

Handballers Delta Sport/EOC en Orion/GSC met lege handen

VLISSINGEN - De handballers van Delta Sport/EOC en Orion/GSC bleven dit weekeinde puntloos. Delta Sport/EOC verloor in Zierikzee met 20-26 van Quintus 3, terwijl Orion/GSC zaterdagavond met 34-16 onderuit ging bij U.S. 2.

Tweede divisie

Delta Sport/EOC-Quintus 3 20-26: Het was een gelaten en tegelijkertijd ook een wrange conclusie die John Jansen trok na de thuisnederlaag van 20-26 tegen Quintus 3. ,,Er stond in mijn ogen geen ploeg die voor zijn laatste kans vocht’’, stelde de trainer vast. Het vele balverlies en de forse hoeveelheid gemiste kansen stonden een positief resultaat duidelijk in de weg. ,,We waren hun keeper duidelijk aan het inschieten‘’, aldus Jansen. Daarnaast was het in verdedigend opzicht in de beginfase behelpen op het gebied van de onderlinge communicatie, vooral veroorzaakt door het ontbreken van de ogenschijnlijk zwaar geblesseerde Koen de Bruijn. Bij rust waren de bezoekers al uitgelopen naar een marge van vijf (10-15), en die bleef in de tweede helft intact: 20-26.
Scores: Denzel Bos 8, Jesse Schrik 4, Brendan Meulmeester 4, Ruben Bos 2, Sebastiaan Hoftijzer en Kevin Meulmeester 1.

Hoofdklasse

US 2-Orion/GSC 34-16: Zonder coach en met slechts ÉÉn wisselspeler toog Orion/GSC zaterdagavond naar Amsterdam voor de ontmoeting met US 2, de studentenploeg waar ex-Delta Sport keeper Mick Vleeshouwer het doel verdedigt. Dat er weinig eer te behalen viel wist opbouwer Nik van Dalen al vooraf. ,,Ons doel was puur om heel te blijven en met de beperkte middelen de competitie uitzingen‘’, aldus Van Dalen. De thuisploeg was in het faire duel simpelweg een paar maatjes te groot voor de Bevelanders, en dat werd al heel snel in de score tot uiting gebracht. Uiteindelijk stopte de teller bij 34-16 en heeft Orion/GSC nog drie pogingen voor de boeg om van de hatelijke nul af te komen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement