Volledig scherm
© Getty Images

Handballers HC Zeeland snellen richting veilige haven in hoofdklasse

OVERZICHTVLISSINGEN - Door de uiterst belangrijke overwinning van zaterdagavond bij Hercules 3 (26-27) koersen de handballers van HC Zeeland hard af op lijfsbehoud in de hoofdklasse.

De vrouwen van HC Zeeland boekten eindelijk weer een klinkende zege: 13-21 bij Tachos 3, terwijl de heren van Orion/GSC te sterk waren voor HMC: 32-23.

Mannen

Hoofdklasse. Hercules 3-HC Zeeland 26-27: Hij vond het absoluut de minste prestatie van de sterke reeks waaraan HC Zeeland momenteel bezig is, maar dit gegeven deerde coach Einar Linke weinig na de 26-27-uitzege bij Hercules 3. ,,De punten zijn binnen en dat is in deze fase het belangrijkste‘’, klonk het opgelucht na afloop.

De Zeeuwse ploeg keek door een slappe start de gehele eerste helft tegen een achterstand aan (13-10) en werd bovendien al snel geconfronteerd met twee tijdstraffen voor Brendan Meulmeester, die na rust vrijwel uitsluitend meer aanvallend aan het spel deelnam. Dit pakten de bezoekers goed op, waardoor er een uiterst spannende slotfase ontstond, met HC Zeeland als uiteindelijke winnaar: 26-27. ,,Dit is nog wel even gevierd door de jongens‘’, glunderde Linke.

Scores: Jesse Schrik 5, Ardian Ajdar 5, Kevin Meulmeester 4, Daniel Angelov 4, Brendan Meulmeester 4, Len Stroy 2, Bart Koetje, Jesper Linke en Hristijan Stevoski allen 1.

Tweede klasse. Orion/GSC-HMC 32-23: Een verre van scherpe afronding en een dekking die zeker niet goed gegroepeerd stond, waren er de oorzaak van dat HMC voor rust in het spoor van Orion/GSC kon blijven: 15-14. In de tweede helft waren deze zaken veel beter verzorgd aan Bevelandse zijde en hadden de bezoekers uit Raamsdonksveer weinig meer in te brengen. Op karakter behaalde de thuisploeg uiteindelijk een ruime overwinning: 32-23. 

Scores: Arno Riemens 10, Guy Peters 8, Marc Dorst 4, Wessel Voet 3, Misha Dorst 2, Nik van Dalen 2, Tom Hoogesteger, Jeroen Kole en Jacco de Jonge allen 1.

Vrouwen

Tweede klasse. Tachos 3-HC Zeeland 13-21: De vrouwen van HC Zeeland lieten zich eindelijk weer eens van hun beste kant zien. De neuzen stonden, na een goed gesprek afgelopen week, weer in dezelfde richting volgens Wally Houtepen. ,,Je zag dat de werklust er weer volop was.’’ Tachos 3 werd al voor rust slachtoffer van de Zeeuwse dadendrang: 4-12.

In de tweede helft kon HC Zeeland naar hartenlust doorwisselen en pikte bijna iedereen zijn doelpuntje mee. De uiteindelijke 13-21-overwinning stemde Wally Houtepen meer dan tevreden. ,,Hopelijk kunnen we op deze manier de competitie uitspelen.‘’

Scores: Suzanna Coppoolse 6, Marieke Riemens 4, Anouk Evertse 3, Lisanne Hagesteijn 3, Misha Verkade 2, Leonie Ballemand, Marielle Belfroid en Boutaina Kadiri allen 1.

Derde klasse. Breda/Orion-Novitas 19-32: De handbalsters van Novitas pakten in de uitwedstrijd tegen Breda/Orion uit met een monsterscore: 19-32. De ploeg van coach Erwin Bel kende een sterke start en nam een 4-0 voorsprong. Via snelle breaks werd de score opgevoerd. Ruststand: 8-17. De tweede helft bracht hetzelfde scenario. Amber de Roover en Renske Blaeke waren meestal het eindstation van de snelle aanvallen van de ploeg uit Hulst.

Het eindigde in een fraaie 19-32 overwinning. ,,Dit was een goede warming-up voor de komende thuiswedstrijd over twee weken tegen koploper Blauw Wit”, stelde een tevreden Bel vast. 

Scores Novitas: Amber de Roover, Renske Blaeke beiden 10, Patricia Bel 4, Patty van Kerckhoven, Lynn Hoefnagels, Roos Oppeneer, Saskia van Goethem allen 2.

  1. Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien
    PREMIUM

    Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien

    NIEUWVLIET - De Ocean Races Academy, de vanuit Breskens en Nieuwvliet opererende opleiding voor oceaanzeilers, heeft nu ook even de wind tegen. Normaliter waren de leerlingen vol in voorbereiding op de Veronica Race, een roemruchte wedstrijd op de Noordzee. Maar door de coronacrisis mag er nu niet met groot materieel gevaren worden en dus gaat de 50ste editie van half juni niet door. ,,Dat betekent echter niet dat alles bij ons nu stil ligt”, zegt Hans Bouscholte, één van de drijvende krachten bij de academie. ,,Ook nu zijn we op het water te vinden, maar dan in kleinere boten.”