Volledig scherm
Topscorer Thijs Beumer scoort voor BC Vlissingen tegen WBB Giants. © Theo Theune

Gedegradeerde mannenploeg BC Vlissingen verlaat eerste divisie met een zege

OVERZICHTVLISSINGEN - De basketbalmannen van BC Vlissingen, die reeds gedegradeerd waren, hebben het seizoen afgesloten met een zege op WBB Giants. BC Vlissingen eindigde op de laatste plaats in de eerste divisie. De Vlissingse vrouwen verloren ruim van JRC Boxtel. Zij blijven daardoor op de vijfde plaats in de tweede divisie.

Mannen

BC Vlissingen - WBB Giants 92-76: In de laatste wedstrijd van het seizoen konden beide teams vrijuit spelen. BC Vlissingen was reeds gedegradeerd en WBB Giants wist zich door de uitslagen van de concurrenten veilig. In het eerste kwart werd slecht verdedigd, waardoor de score opliep naar 26-29. Ook in het tweede kwart werd volop gescoord, waardoor de ruststand 47-48 werd. In het derde kwart bleven de teams gelijk opgaan tot 56-56, maar daarna nam het team van coach Benjamin Steenbeek een voorsprong: 71-60. De ploeg uit Bergen op Zoom kwam in het laatste kwart nog erg dichtbij: 71-67. BC Vlissingen schoot daarna met scherp en stelde de 92-76 zege veilig.

Scores: Thijs Beumer 25, Bouke Schrik 14, Jochem Beumer 12, Mike de Kraker 12, Benjamin Steenbeek 12, Raylin Jimenez 9, Amar van Sluijs 6 en Tom Rottier 2.

Vrouwen

BC Vlissingen - JRC Boxtel 64-82: BC Vlissingen had een zwakke start tegen JRC, dat vanaf het begin heel fel verdedigde. Na de 9-19-achterstand herstelde de thuisploeg zich enigszins en kwam terug tot 16-21. Daarna liep de ploeg uit Boxtel uit naar 28-38 bij de rust. Na de pauze had het team van coach Astrid Franke weinig meer in te brengen. JRC vergrootte de voorsprong naar 52-82, waarna BC Vlissingen in de slotfase het verschil nog een beetje draaglijker mocht maken. Eindstand 64-82.

Scores Sheri Bos 29, Johanna Kuijs Murcia 9, Rachel Zorgvliet 7, Melanie Dolfing 6, Manisha Girjasing 6, Lisa Kuiper 5 en Chantell de Nooijer 2.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  AXEL – De Amerikaan Quinn Simmons heeft na de eerste rit ook de tweede etappe van de Spie Internationale Junioren Driedaagse gewonnen. De 18-jarige renner, die vrijdag zijn landgenoot Magnus Sheffield nog nipt versloeg in een millimetersprint, was zaterdag de snelste tijdens de tijdrit. Hij legde de 12,2 kilometer lange etappe in 15 minuten en twee seconden af en was daarmee ruim twaalf seconden sneller dan de Nederlander Hidde van Veenendaal.
 2. Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiedenis schrijven met hun club
  PREMIUM

  Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiede­nis schrijven met hun club

  SEROOSKERKE - Ruben Hollemans, de verdediger van voetbalvereniging Goes, staat vanmiddag langs de lijn bij de korfbalderby Ondo-Tjoba. Om zijn zus Hanne aan te moedigen, die kampioen wordt in de eerste klasse. Morgen is het andersom. Dan gaat zíj naar Goes-OSS’20 om hém de periodetitel te zien pakken in de derde divisie. ,,Voor ons beiden én voor de twee clubs worden het unieke gebeurtenissen”, stelt Ruben, die zeer zelfverzekerd is en meent dat het op beide sportvelden niet meer mis kan gaan.