Volledig scherm
Ardian Ajdar (met bal) schiet op doel namens Delta Sport/EOC. © Lex De Meester

Gedegradeerd Delta Sport/EOC schenkt het thuispubliek nog een overwinning

OVERZICHTVLISSINGEN - Voor de handballers van Delta Sport/EOC is, ondanks de 24-20-overwinning op Hellas 3, degradatie uit de tweede divisie een feit. Voor Orion/GSC, dat een geweldig pak slaag kreeg bij Celeritas (30-13) was dat al veel langer het geval. De vrouwen van HC Zeeland staan nu alleen op de tweede plaats in de tweede klasse na de 22-19-zege op Desk.

Mannen. Tweede divisie. Delta Sport/EOC-Hellas 3 24-20: Ze hadden zich min of meer al bij degradatie neergelegd, maar desondanks probeerden de handballers van Delta Sport/EOC zich in de laatste wedstrijd voor eigen publiek van hun beste kant te laten zien. Dat lukte in de eerste minuten echter niet helemaal, waardoor Hellas 3 al snel uitliep naar een 0-3-voorsprong. De thuisploeg herpakte zich wel en kon zelfs een positieve marge van vijf doelpunten opbouwen halverwege: 15-10. De eerste fase in de tweede helft liet echter een zwak en uitermate slordig acterende thuisploeg zien. Het duurde zelfs negen minuten voordat de ploeg van John Jansen weer scoorde. ,,Eigenlijk was die fase een afspiegeling van, en een direct gevolg van, het feit dat we vrijwel nooit voltallig trainen’', stelde Jansen vast. Desondanks was de thuisploeg wel in staat om nog een overwinning binnen te halen, maar kon degradatie uit de tweede divisie niet meer afgewend worden.

Scores Delta Sport/EOC: Brendan Meulmeester 7, Jesse Schrik 4, Bart Koetje 3, Ardian Ajdar 3, Sebastiaan Hoftijzer 2, Ruben Bos 2, Rick de Vlieger, Kevin Meulmeester en Mayron Bouwmeester allen 1.

Hoofdklasse. Celeritas-Orion/GSC 30-13: De uitwedstrijd bij Celeritas was er voor Orion/GSC één om snel te vergeten. Waar het afgelopen week eindelijk eens mee zat, kwam de Bevelandse ploeg ditmaal totaal niet in haar spel. De teller bleef voor rust slechts op vijf staan, waardoor de wedstrijd al lang gespeeld was (13-5). In de tweede helft werden de bezoekers totaal overlopen en kon het geen enkele vuist meer maken. Uiteindelijk toonde het scorebord een bedenkelijke 30-13-eindstand.

Scores Orion/GSC: Ron van Dalen 5, Nik van Dalen 3, Marc Dorst 2, Arno Riemens, Tom Hoogesteger en Wessel Voet 1.

Vrouwen. Tweede klasse. HC Zeeland-Desk 22-19: Slechts eenmaal keken de dames van HC Zeeland tegen een achterstand aan (0-1), maar daarna stond de thuisploeg steeds aan de positieve kant van de score. Diverse malen wist HC Zeeland het verschil naar vijf doelpunten te brengen, maar even vaak werd die marge door verslapping en slordig spel weer teniet gedaan. ,,En dan is negentien tegendoelpunten gewoon teveel’', concludeerde Jan Verkerke na afloop. Desondanks werd er toch na afloop nog een positief bericht ontvangen bij de Zeeuwse ploeg. Door de overwinning van Heerle 2 op Camelot kwam de tweede plaats in Zeeuwse handen.

Scores HC Zeeland: Marieke Riemens 8, Suzanna Coppoolse 3, Kimberly Houtepen 3, Shirley Jacobs 2, Lisanne Hagesteijn 2, Sanne van IJsseldijk, Mariele Belfroid, Simone van Neutigem en Nada de Jonge allen 1.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sluis is het startpunt van een memorabele rit
    PREMIUM

    Sluis is het startpunt van een memorabele rit

    SLUIS - ,,We zijn allemaal helden’’, staat op een T-shirt van een van de begeleiders van de wielrensters van de BeNe Ladies Tour. De speaker van dienst kan dit alleen maar beamen. Een groot peloton rijdt zaterdag net voor het middaguur door de nauwe winkelstraten van Sluis. Er heerst een warm wielersfeertje en burgemeester Marga Vermue, zelf regelmatig rondjes afleggend op de racefiets en Nederlands kampioene voor burgemeesters, geniet volop mee met het talrijk opgekomen wielerpubliek.