Volledig scherm
Bram Donze © Camile Schelstraete

Game’78 wint Zeeuwse topper van De Goese Maan en koerst op titel af

OVERZICHTVLISSINGEN - Koploper Game’78 versloeg in de Zeeuwse hoofdklasse concurrent De Goese Maan met 4-2. Daardoor stevenen de tennissers uit Clinge rechtstreeks op de titel af. 

In de eerste single verloor Bram Donze nochtans in drie sets van Rinke van Remortel: 4-6 6-2 5-7. Het was een mooie partij met veel lange rally’s, waarbij Van Remortel net iets vaster was. Bovendien gaf de speler van De Goese Maan ook wat meer druk met zijn forehand. Donze kwam in de beslissende set met 5-1 achter en overleefde bij die stand op eigen service een matchpoint. De Hulstenaar kwam vervolgens knap terug tot 5-5, maar sloeg toen zijn eerste dubbele fout van de wedstrijd. Mede daardoor kon Van Remortel de partij bij 6-5 uitserveren. ,,Hij heeft een sterke service, maar ik retourneerde goed. Ik had meer moeite met die hoge topspinballen”, verklaarde Bram Donze. 

Zijn jongere broer Gijs Donze klopte op 3 eenvoudig Pascal van Driel met 6-1 6-2. Koewachtenaar Wout Martens stond op 2 zelfs geen game af aan Ivo Spinnewijn. Voor de formatie uit Goes, waar Harold Schipper verhinderd was, pakte Jim Remijn het tweede punt via winst in drie sets op Marnix Ivens, die wedstrijdritme ontbeerde: 6-2 4-6 3-6. Beide dubbels gingen in straight sets naar de duo’s Gijs Donze/Martens en De Kesel/De Bruyn. 

De Vlissingse derby tussen De Schelde en DOS eindigde gebroederlijk in 3-3. In Burgh-Haamstede ging Westerschouwen met 4-2 onderuit tegen De Schenge uit Arnemuiden. Het degradatieduel in Sint-Jansteen tussen TC Smash en Zierikzee werd geannuleerd. de Schouwse formatie kon niet genoeg spelers op de been brengen.      

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”