Volledig scherm
Bram Donze © Camile Schelstraete

Game’78 wint Zeeuwse topper van De Goese Maan en koerst op titel af

OVERZICHTVLISSINGEN - Koploper Game’78 versloeg in de Zeeuwse hoofdklasse concurrent De Goese Maan met 4-2. Daardoor stevenen de tennissers uit Clinge rechtstreeks op de titel af. 

In de eerste single verloor Bram Donze nochtans in drie sets van Rinke van Remortel: 4-6 6-2 5-7. Het was een mooie partij met veel lange rally’s, waarbij Van Remortel net iets vaster was. Bovendien gaf de speler van De Goese Maan ook wat meer druk met zijn forehand. Donze kwam in de beslissende set met 5-1 achter en overleefde bij die stand op eigen service een matchpoint. De Hulstenaar kwam vervolgens knap terug tot 5-5, maar sloeg toen zijn eerste dubbele fout van de wedstrijd. Mede daardoor kon Van Remortel de partij bij 6-5 uitserveren. ,,Hij heeft een sterke service, maar ik retourneerde goed. Ik had meer moeite met die hoge topspinballen”, verklaarde Bram Donze. 

Zijn jongere broer Gijs Donze klopte op 3 eenvoudig Pascal van Driel met 6-1 6-2. Koewachtenaar Wout Martens stond op 2 zelfs geen game af aan Ivo Spinnewijn. Voor de formatie uit Goes, waar Harold Schipper verhinderd was, pakte Jim Remijn het tweede punt via winst in drie sets op Marnix Ivens, die wedstrijdritme ontbeerde: 6-2 4-6 3-6. Beide dubbels gingen in straight sets naar de duo’s Gijs Donze/Martens en De Kesel/De Bruyn. 

De Vlissingse derby tussen De Schelde en DOS eindigde gebroederlijk in 3-3. In Burgh-Haamstede ging Westerschouwen met 4-2 onderuit tegen De Schenge uit Arnemuiden. Het degradatieduel in Sint-Jansteen tussen TC Smash en Zierikzee werd geannuleerd. de Schouwse formatie kon niet genoeg spelers op de been brengen.      

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  AXEL – De Amerikaan Quinn Simmons heeft na de eerste rit ook de tweede etappe van de Spie Internationale Junioren Driedaagse gewonnen. De 18-jarige renner, die vrijdag zijn landgenoot Magnus Sheffield nog nipt versloeg in een millimetersprint, was zaterdag de snelste tijdens de tijdrit. Hij legde de 12,2 kilometer lange etappe in 15 minuten en twee seconden af en was daarmee ruim twaalf seconden sneller dan de Nederlander Hidde van Veenendaal.
 2. Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiedenis schrijven met hun club
  PREMIUM

  Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiede­nis schrijven met hun club

  SEROOSKERKE - Ruben Hollemans, de verdediger van voetbalvereniging Goes, staat vanmiddag langs de lijn bij de korfbalderby Ondo-Tjoba. Om zijn zus Hanne aan te moedigen, die kampioen wordt in de eerste klasse. Morgen is het andersom. Dan gaat zíj naar Goes-OSS’20 om hém de periodetitel te zien pakken in de derde divisie. ,,Voor ons beiden én voor de twee clubs worden het unieke gebeurtenissen”, stelt Ruben, die zeer zelfverzekerd is en meent dat het op beide sportvelden niet meer mis kan gaan.