Volledig scherm
© Getty Images

Emelie Antheunis is matchwinnaar voor hockeysters van Rapide

OVERZICHTVLISSINGEN - Zonder echt goed te spelen stelde Rapide toch de winst veilig bij Bleiswijk in de derde klasse van de hockeycompetitie voor vrouwen.

Een klasse lager mag Walcheren nog steeds blijven hopen op de nacompetitie na de winst tegen hekkensluiter Evergreen (1-4). Om zeker te zijn van die nacompetitie moet er volgende week nog wel gewonnen worden van kampioen Tempo'34.

Bij de mannen verloren beide Zeeuwse teams: Goes moest met 5-2 buigen tegen nummer twee DDHC en Rapide verloor met 4-1 bij Tempo'34.

Vrouwen

Derde klasse. Bleiswijk-Rapide 0-1: Rapide speelde niet goed maar won verdiend. In de thuiswedstrijd eerder dit seizoen speelde Rapide tegen deze tegenstander een dijk van een wedstrijd, maar het constante gebeuk op het doel van Bleiswijk werd toen niet beloond. Integendeel, want Bleiswijk counterde destijds naar een 0-2-zege.

Qua resultaat deed Rapide het nu beter. In de eerste helft had het al een veldoverwicht, maar kon dat niet in cijfers uitdrukken. Na de hervatting speelde Rapide feller en was er sprake van éénrichtingsverkeer met alleen kansen voor Rapide. Toch duurde het nog lang voor het enige doelpunt viel. Een kwartier voor tijd tekende Emelie Antheunis met een hard schot de 0-1.

Vierde klasse. Evergreen-Walcheren 1-4: Walcheren nam in de veertiende minuut de leiding via Frederique van Amersfoort uit een strafcorner. Daarna speelde het te tam om het de thuisploeg echt lastig te maken. In de pauze werd vooral de nadruk gelegd op meer felheid. Dat kwam na de hervatting duidelijk naar voren. Laila van Rijswijk scoorde via de rebound 0-2 en niet veel later liet Sanne Koops 0-3 noteren. Met die stand dobberde de wedstrijd naar de eindfase. Een minuut voor tijd sloeg nog even de vlam in de pan. Toen werd het 1-3. Slechts luttele seconden later bepaalde Adriënne Krijnen op aangeven van Frederique van Amersfoort de eindstand op 1-4. 

Mannen

Vierde klasse. DDHC-Goes 5-2: Goes was niet eens zoveel minder dan de nummer twee van de ranglijst. Maar zoals vaker dit seizoen ontbrak het bij Goes aan effectiviteit. Het werd al vrij snel 1-0, maar daarna bleef Goes goed op de been. In de tweede helft sloeg DDHC toe door binnen een relatief kort tijdsbestek uit te lopen naar 4-0. Door twee treffers van Simon de Regt kwam Goes terug in de wedstrijd, Het was voor Goes jammer dat de aansluitingstreffer van Joris Thiery afgekeurd werd. In de slotminuten werd het 5-2. 

Tempo’34-Rapide 4-1: Rapide speelde goed mee, maar kampte met hetzelfde euvel als Goes. Het kreeg kansen, maar verzilveren was veelal een te moeilijke opdracht. Tempo’34 nam na twintig minuten de leiding. Kort na de pauze kwam Rapide langszij uit een strafcorner. Die treffer werd echter afgekeurd. Het belette Rapide niet om even later toch langszij te komen via Quinten Missiaen. Pas tien minuten voor het einde scoorde Tempo’34 2-1. Dat was voor Rapide het sein om alles of niets te spelen. Het werd niets, want de thuisploeg counterde in de slotminuten naar 4-1.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brian van Goethem mikt opnieuw op het voorjaar
    PREMIUM

    Brian van Goethem mikt opnieuw op het voorjaar

    MALLORCA – Terwijl zijn ploeggenoot Caleb Ewan al meermaals juichte aan de andere kant van de wereld in Australië, begint Brian van Goethem zijn wielerseizoen evenals vorig jaar op Mallorca. Na een debuutjaar met ‘ups-and-downs’ bij Lotto Soudal, staat hij aan de vooravond van een cruciaal wielerseizoen met als doel contractverlenging afdwingen. ,,We zien wel hoe het loopt, ik ben er nog niet te veel mee bezig”, blijft de 28-jarige renner uit Terneuzen nuchter.