Volledig scherm
De waterpoloërs van DZK (witte caps) nemen revanche op Oceanus en winnen met 5-9. © Yvonne Stap

DZK neemt revanche, terwijl Mertijn Loof punt redt voor De Schelde

OVERZICHTVLISSINGEN - De waterpoloërs van DZK wonnen ook hun derde competitiewedstrijd in 2019. Hekkensluiter Oceanus werd met 5-9 aan de kant gezet. De Schelde kwam in eigen huis niet verder dan een 5-5-gelijkspel tegen middenmoter De Krabben. Het vrouwenteam van DZK won met dezelfde cijfers als vorige week: 3-4.

Mannen

Oceanus - DZK 5-9: De Zeeuwse ploeg wist dat het hekkensluiter Oceanus niet mocht onderschatten. In eigen huis eindigde de eerdere ontmoeting in een gelijkspel. DZK kwam op achterstand, maar dankzij vijf goals achter elkaar stond het na anderhalf periode op een ruime voorsprong: 1-5. Door de ruime voorsprong werd DZK echter slordiger en liet het Oceanus dichterbij komen. Na twee periodes stond er nog maar een voorsprong van twee doelpunten op het scorebord: 4-6. Doelpunten van Sjoerd Leijnse en Jarno de Jonge zorgden ervoor dat DZK op 4-8 stond. Oceanus scoorde nog wel, maar kon niet voorkomen dat DZK zijn vijfde competitieoverwinning op rij boekte. Doelpuntenmaker Bas Mechielsen: ,,Dit was één van onze mindere wedstrijden, maar desondanks hebben we ons hoofd koel gehouden en de drie punten mee terug genomen.‘’

Scores DZK: Sjoerd Leijnse 3, Bas van Houwelingen 2 en Jarno de Jonge 2, Lennard Breel, Bas Mechielsen

De Schelde - De Krabben 5-5: In de eerdere ontmoeting tussen beide teams kwam De Schelde op achterstand. Ook nu keek de ploeg na één periode tegen een ruime achterstand aan: 0-3. Sven Schieman schoot de 1-3 tegen de touwen. De Schelde had in de tweede periode geen antwoord op de goede verdediging van de tegenstander. Dankzij een ijzersterke derde periode kwam De Schelde op gelijke hoogte: 4-4. Door het defensieve spel van De Krabben werd er weinig gescoord aan beide kanten. Toch was het De Krabben dat twee minuten voor het einde weer op voorsprong kwam: 4-5. Na een balverovering en een vlijmscherpe counter bracht Mertijn Loof zijn ploeg weer op gelijke hoogte: 5-5. De Schelde zette extra aan en nam het vijandelijke doel onder vuur, maar stuitte meerdere keren op de handen van keeper Kristof Kovacs. Aanvoerder Mertijn Loof baalde van het gelijke spel, maar was ook realistisch: ,,Helaas geen drie punten die we nodig hadden om bovenin mee te blijven doen, maar puur naar deze wedstrijd gekeken een verdiend punt.‘’

Scores de Schelde: Sven Schieman 2, Jochem de Bat, Chiel de Pooter en Mertijn Loof allen 1

Vrouwen

De Dokkelaers - DZK 3-4: Voor DZK stond een lastige uitwedstrijd tegen de nummer drie op het programma. In Hilvarenbeek begon de koploper uiterst stroef en keek het tegen een 2-0-achterstand aan. Het vrouwenteam kwam in een trage wedstrijd door doelpunten van Lilane Solé en Eline Bekkers terug in de wedstrijd: 2-2. Een uitgespeelde overtalsituatie bracht DZK voor het eerst op voorsprong. Toch was de strijd nog niet gestreden. Dankzij een uitgespeelde overtalsituatie kwam De Dokkelaers op gelijke hoogte: 3-3. In een gelijk opgaande strijd bracht topscoorster Eline Bekkers haar ploeg weer op 3-4-voorsprong. Ondanks veel kansen over en weer werd in de vierde periode niet meer gscoord, waardoor DZK met exact dezelfde cijfers won als vorige week. De Zeeuwse ploeg mocht wederom keepster Jo-Anne van Vuuren danken, die een sta-in-de-weg bleek. Door de dertiende overwinning op rij staat DZK negen punten los op achtervolger SWNZ.
Scores DZK: Eline Bekkers 3, Liliane Solé 1.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Sluis is het startpunt van een memorabele rit
  PREMIUM

  Sluis is het startpunt van een memorabele rit

  SLUIS - ,,We zijn allemaal helden’’, staat op een T-shirt van een van de begeleiders van de wielrensters van de BeNe Ladies Tour. De speaker van dienst kan dit alleen maar beamen. Een groot peloton rijdt zaterdag net voor het middaguur door de nauwe winkelstraten van Sluis. Er heerst een warm wielersfeertje en burgemeester Marga Vermue, zelf regelmatig rondjes afleggend op de racefiets en Nederlands kampioene voor burgemeesters, geniet volop mee met het talrijk opgekomen wielerpubliek.
 2. Favoriet Milan Vader maakt rol waar op NK, Mick van Dijke heeft ‘een dag waarop alles lukt’
  PREMIUM

  Favoriet Milan Vader maakt rol waar op NK, Mick van Dijke heeft ‘een dag waarop alles lukt’

  SITTARD - Mountainbiker Milan Vader is zondag voor het eerst Nederlands kampioen bij de elite geworden. De 23-jarige Middelburger, tegenwoordig woonachtig in Sittard, nam in zijn ‘achtertuin’ de kampioenstrui over van de afwezige titelverdediger Mathieu van der Poel. Bij de beloften bekroonde de 19-jarige Mick van Dijke uit Colijnsplaat een bijzondere comeback met de nationale titel.