Volledig scherm
© Joop van den Oudenhoven

Driebanders ‘s Lands Welvaren laten nummer twee zien wie terechte kampioen is

OVERZICHTKWADENDAMME - De kersverse kampioen in de eerste divisie, ‘s Lands Welvaren AVH/VSS uit Kwadendamme, won ook het prestigeduel met de nummer twee BV Sprundel. Het tweede team speelde gelijk in Hilvarenbeek en is zeker van behoud. Treva kreeg in Roosendaal een flink pak slaag te slikken. In de andere eerste divisie verraste Pearle Opticiens kampioen Team Eekhoorn 2.

Pearle-Team Eekhoorn 2 7-1: Kniesoren zullen gedacht hebben toen ze de uitslag hoorde dat de kampioen niet gemotiveerd aan de start verscheen. Het tegendeel was waar en de ware reden voor de dikke overwinning was de gedrevenheid van Pearle om in de laatste thuiswedstrijd het publiek een waardig afscheid te bieden. Dat lukte volledig. Dion Bergmans versloeg Joey de Kok met 35-27 in 39 beurten. Piet Rodts gebruikte een paar beurten minder (36) om Eddy Willems jr. met 35-22 achter zich te houden. Pascal Claus vocht een boeiend duel uit met Jack Wijnen dat onbeslist eindigde 40-40 in 37 en Jens van Dam kreeg na een spannend slot en na een prima partij Roland Uitdewilligen op de knieën met 40-37 na 35 beurten.

‘s Lands Welvaren AVH/VSS-BV Sprundel/BoKo 6-2: De Brabantse nummer twee kon de thuisploeg geen pijn doen. Vorige week werd de titel al zeker voor 's Lands Welvaren dat er in de laatste thuiswedstrijd in dubbel opzicht een feestje van wilde maken. Dat lukte. Francis Forton met 1.250, Ronny Brants met 1.600 en Dirk Weeremans met zijn derde keer dit seizoen 1.944 gemiddeld toonde dat het kampioenschap bij het juiste team is terechtgekomen.

Team Hilvarenbeek-‘s Lands Welvaren 2 AVH/VSS 4-4: Een uitstekend resultaat voor het ‘tweede’ in een zeer lastige uitwedstrijd. Daarmee creëerden de bezoekers de zekerheid van een langer verblijf in de eerste divisie. Daarvoor zorgden met name Marcel Hopmans en Vic Herreweghe met nipte zeges, 40-35 en 35-30 tegen Peter Heerkens en Mischa Donders. Vader Rudy en zoon Tom Persyn gingen beiden kansloos onderuit, maar door de overige uitslagen van de concurrentie maakte het allemaal niet meer uit.

De Distel Biljarts-Treva 7-1: Alleen Patrick Vasseur wist een puntje te veroveren en daarmee de eer te redden voor zover daar in dit duel sprake van was. Hij speelde gelijk tegen John Brouwers. Leslie van Neyen kreeg er met 35-26 van langs van Erwin Hens. Patrick Kesteloot noteerde het beste moyenne van zijn team (1.250) maar verloor met 40-30 van een beresterke Adrie Demming (1.666). Dustin Jäschke kwam er tegen de geroutineerde Jan Arnouts niet aan te pas, 40-27 in 27.

Treva 2-Polka Print 6-2: Het prestigieuze streekduel eindigde in een stevige overwinning voor de thuisploeg die definitief afstand nam van de gevarenzone. De bezoekers waren bepaald niet op hun sterkst, maar dat mocht de pret voor de thuisploeg niet drukken. Luc Peeters versloeg sterk spelend (1.060) Jean Paul de Kraker, toch ook een geduchte tegenstander. Patrick van Houdenhove, een belangrijke versterking, klopte een machteloze Cees Wissel en Raymond Peters was oppermachtig tegen Koen Pöpsel. Meerten Dallinga, sinds lang weer eens in goeden doen, redde de eer voor zijn team met een nipte overwinning op Onur Can.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”