Volledig scherm
© Joop van den Oudenhoven

Driebanders Pearle houden koploper in bedwang

OVERZICHTSAS VAN GENT - De eredivisieteams rustten op hun lauweren, maar in de eerste divisie ging het er stevig aan toe. De driebanders van Treva en ‘s Lands Welvaren 2 verloren, maar Pearle speelde gelijk tegen koploper Aardexpress.

Eerste divisie

FDV Jacoby/Schuler Cues-Treva Theory Cues 5-3: Vooraf werd bij de bezoekers gevreesd voor een zeperd. Immers een veredeld tweede team moest in Hoeven de kastanjes uit het vuur halen. Dat verging de reserves heel wat beter dan verwacht. Luc Peeters won verrassend van Jeffrey van Nijnatten in een beklijvend duel (38-40). Ronald van Geyt speelde in een draak van een wedstrijd (74 beurten) gelijk en Raymond Peeters en Raymond Eckel verloren beiden met 35-29.

Pearle Opticiens-Aardexpress 4-4: Meer dan een punt zat er voor de lijstaanvoerder uit Oss niet in. Voor de pauze was het al gelijk na een verrassende 35-32-overwinning van Alex Voets en verlies van Richard de Bruin, die Pascal Claus verving. Na de pauze veranderde weinig in de krachtsverhoudeingen. Jens van Dam verloor een voor hem moeizame partij en Piet Rodts hield Nicky van Venrooij er stevig onder: 23-35 in 28. Daarmee werd hij op moyenne meteen man van de match met 1.250.

De Driehoek /Thebo-‘s Lands Welvaren 2 AVH/VSS 6-2: Alleen Ton Persyn haalde zijn normale niveau bij 's Lands Welvaren en won verdiend met 29-40 van de Duitser Jorg Schertl met 29-40. Vic Herreweghe (0.404), Raymond Nicodem ( 0.558) en Rudy Persyn (0.553) verloren kansloos en hadden een collectieve off-day gemeen.

Tweede divisie

Polka Print-Bouwpartners/Wear It 7-1: De strijd om de aansluiting met koploper Stolting werd een glanzende overwinning voor de Zeeuwse nummer drie. Polka is na deze zege tweede. Al voor de pauze zorgden de gebroeders Meerten en Louis Dallinga voor een 4-0-ruststand. Meerten noteerde een 30-22-zege en Louis won nipt met 30-28. Na de thee maakte Jean Paul de Kraker het feest compleet met een grote overwinning op Bok de Goof van 35-20 (moyenne 1.129). Dirk Vlerick speelde gelijk.

Merwehof/Derogge - Treva Theory Cues 2 3-5: Op de partij van Raymond Eckel na was het een titanenstrijd waarin de prijzen telkens pas op de meet werden verdeeld. Dat gebeurde het vaakst in het voordeel van de ploeg uit Goes. Eckel had gezien het krachtverschil zijn overwinning ook per post kunnen afdoen, 16-30. Patrick Vanhoudehove moest 0.967 uit zijn kast halen voor de winst en Ronald van Geyt had aan 0.744 genoeg voor een gelijkspel. Onur Can verloor.

Topteamcompetitie

DIBO The City - ‘s Lands Welvaren/Reedijk 0-6 en 3-3: Drie punten bij de nummer twee van de eredivisie werden gekoesterd door 's Lands Welvaren. Johan Devos won in het 47/2 zijn beide partijen en was grondlegger van de bonuspunten. Peter de Bree won grandioos zijn eerste partij in het 71/2 (150 in 2 beurten van 97 en 53), maar verloor zijn tweede. Robert van Stevendaal verloor zijn eerste in het bandstoten maar speelde in de tweede gelijk in de nabeurt met een serie van 14.

Overig

Bram de Kraker uit Hoek werd winnaar van het gewestelijk kampioenschap libre eerste klasse en mag naar het NK in Nederweert. Martin Sturm werd derde en Wim Bonte vierde. De 22ste editie van het driebandentoernooi in Zierikzee is gewonnen door Giel Menheere. De rolstoelbiljarter werd in de tweede ronde uitgeschakeld. Keerde als lucky loser terug in de derde ronde, overleefde die en pakte de hoofdprijs in de finale tegen Rob Jacobs.

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.