Volledig scherm
Raymond Ceulemans. © Joop Van Den Oudenhoven

Driebanders Dallinga: Spanning, hoog niveau en punten

SLUISKIL - Het driebandenteam van Dallinga.com bezorgde een bomvolle zaal een aangename zondagmiddag. Niet alleen werd er gewonnen van HCR Prinsen (5-3), maar er werden ook oogstrelende stoten en beklijvende spanning geboden.

Het spektakel werd voor de pauze verzorgd door Jean Paul de Bruijn in zijn duel met Eddy Leppens en door Raymond Ceulemans tegen Raymund Swertz. Hulstenaar De Bruijn vertrok als een sneltrein en ging de pauze in met een op het eerste oog geruststellende voorsprong van 23-11. Maar Leppens kwam in drie beurten alweer naast en voorbij de thuisspeler met series van 4 en twee keer 6.

Even leek de pauze, zoals wel vaker bij De Bruijn funest te worden na vijf missers op rij, maar bij 30-34 draaide zijn motor weer op volle toeren om met twee series van 5 na 20 beurten de finish te bereiken. Leppens benutte de nabeurt om remise te maken. Beide spelers noteerden 2.000 gemiddeld. ,,Hier ben ik heel blij”, zei De Bruijn na afloop. ,,Ik dacht even dat het toch nog uit mijn vingers zou glippen, maar het was voor allebei een verdiend punt.”

De partij Ceulemans - Swertz kwam moeilijk op gang. Pas bij 15-14 vond de oude meester zijn draai en speelde in 18 beurten de resterende 24 punten bijeen voor Dallinga. Swertz bleef op 23 steken.

Na de pauze was er de clash waar iedereen naar uitkeek: Frederic Caudron versus Dick Jaspers. Het werd een boeiend duel waarin de kansen per beurt wisselden. Caudron leidde na 8 beurten met 18-16, maar zag Jaspers een series van 10 produceren. Via 26-32 besliste Caudron op zijn eigen bekende wijze het duel met een series van 8 en 5, waardoor het 40-34 in 15 beurten werd.

Steven van Acker had aanvankelijk het initiatief maar moest dat snel afstaan en daarna gaf de routine van Anno de Kleine de doorslag, 29-40 in 30. De vreugde bij de thuisploeg en het -publiek was er niet minder om.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement