Volledig scherm
Jean Paul de Bruijn. © Stefan Osnaburg

Driebanders Dallinga.com kansloos tegen koploper

OVERZICHTVLISSINGEN - De driebanders van Dallinga.com gingen in de eredivisie hard onderuit bij koploper S.I.S. Schoonmaak. Het werd 8-0 voor de Hagenaars. Dat die ploeg te sterk zou zijn voor Dallinga.com was te verwachten, maar dat het verschil zo groot zou had niemand durven denken. In de tweede divisie speelde ‘s Lands Welvaren AVH/VSS 2 gelijk.

Eredivisie. S.I.S. Schoonmaak-Dallinga.com 8-0: Deze uitslag was niet eens geflatteerd. Jean Paul de Bruijn (Caudron was afwezig) werd als kopman volledig van tafel gespeeld door oud-teamgenoot Glenn Hofman, een dag eerder nog winnaar van de Grand Prix in Oosterhout. Hij won met 40-21 in 28 beurten, 0.750 voor De Bruijn. Steven van Acker ging er tegen Jean van Erp al even hard af. Het was dat de Belg in de na-beurt nog met een serie van 7 uitpakte, anders was zijn verlies nog groter geweest. Nu bleef het ‘beperkt’ tot 40-24 in 16. Berry Dallinga deed het voor zijn doen niet eens slecht, maar werd wel met 40-18 de oren gewassen door Jeffrey Jorissen die in 19 beurten zijn 40 punten bij elkaar had gespeeld. Voor Joey de Kok werd zijn tweede optreden voor de hoofdmacht van Dallinga.com een bezoeking. Hij werd door routinier en bondstrainer Raimond Burgman voor schut gezet met een 40-8-nederlaag in 23 beurten. De jonge Lewedorper had een volstrekte off-day. Op de vraag hoe hij zich voelde, antwoordde De Kok: ,,Heel blij, dat zul je begrijpen. Niet natuurlijk. Dat ik zou winnen, had ik niet verwacht. Maar ik had voor mezelf wel beter willen spelen.”

Tweede divisie. Veemarkt-‘s Lands Welvaren AVH/VSS 2 4-4: De Bevelandse formatie is zo langzamerhand de koning van de gelijke spelen geworden. Sinds de winterstop werd niet meer verloren, maar ook niet meer gewonnen. Vijf gelijke spelen op een rij, waarvan de laatste tegen een directie concurrent in de strijd voor behoud als een kleine winst moet hebben gevoeld. De thuisploeg had speciaal twee Duitse kopmannen ‘ingevlogen’ om de punten in Doetinchem te houden. Het hielp niet, want zowel Torsten Anders als Dieter Grossjung werden door Tom Persyn en Marcel Hopmans afgetroefd met 40- 23 en 40-33 beide in 33 beurten. Rudy Persyn en Vic Herreweghe verloren hun partij met respectievelijk 35-26 in 43 en 35-13 in 25.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement