Volledig scherm
© Joop van den Oudenhoven

Driebander Jens van Dam schrikt te laat wakker om Pearle aan de winst te helpen

OVERZICHTKWADENDAMME - Het tweede team van ‘s Lands Welvaren liep in de eerste divisie driebanden een zware nederlaag op tegen La Plaza. Treva kwam niet in actie wegens een sterfgeval bij de Limburgse tegenstander Hotel Stadt en alleen Pearle Opticiens pakte een punt. Topteam 's Lands Welvaren/Reedijk ging hard onderuit tegen koploper De Hazelaar. 

Eerste divisie

‘s Lands Welvaren 2 AVH/VSS - La Plaza Hoensbroek 0-8: Het klassenverschil met de koploper was schrijnend. Alleen Tom Persyn was in staat weerstand te bieden al verloor ook hij met 33-40. Voor het overige was het behelpen voor de thuisploeg. In dubbel opzicht wel te verstaan. Raymond Nicodem werd op weg naar de biljartzaal naar huis geroepen wegens gezondheidsproblemen van zijn vader en moest worden vervangen door Nico Peeters die normaliter twee klassen lager speelt, Die speelde een kansloze wedstrijd, evenals Rudy Persyn en Vic Herreweghe.

Pearle Opticiens - Kippenpan.nl 4-4: Er had meer ingezeten voor de thuisploeg als Jens van Dam eerder was wakker geschoten. Nu miste hij in de eerste 10 beurten vier open kansen en raakte direct op achterstand, 18-29 na 18 beurten. Daarna begon hij wel aan een fraaie opmars maar kwam net te laat om tegenstander Frank de Groof van de winst te houden, 35-40 in 32. Pascal Claus zorgde echter dat een punt in Sas van Gent bleef door een ruime zege op zijn landgenoot Danny Geysen met 40-25, nadat eerder Richard de Bruin zijn ploeg al op voorsprong had gezet. Alex Voets verloor.

Tweede divisie

Treva Theory Cues 2 - BV Sprundel 3 3-5: In het duel der middenmoters kwam de thuisploeg net tekort. Onur Can op bord 1 verloor kansloos en Raymond Eckel op bord vier na veel, maar te weinig weerwoord, 25-30. Raymond Peeters kwam remise overeen en opvallend genoeg pakte invaller Johan van de Kasteele als enig de partijwinst en ook nog met een mooi gemiddelde, 0.666.

't Tapperijke - Polka Print 2-6: De thuis spelende hekkensluiter had op William de Werd na niets in te brengen. De Werd versloeg een matig spelende Louis Dallinga. Jean Paul de Kraker stal de show en won gedecideerd met 16-35 in slechts 22 beurten. Het moyenne van 1.590 zou in de eredivisie niet misstaan. Ook Dirk Vlerick speelde een prima partij en won met 1.111. Marc van der Spiegel toonde opnieuw een aangename versterking te zijn en won met 0.875. De Sluiskilse ploeg deelt de eerste plaats met De Parel Dranken uit Zundert.

Topteamcompetitie

De Hazelaar - 's Lands Welvaren/Reedijk 4-2 en 6-0: Op voorhand was de opdracht voor de bezoekers weinig hoopgevend. De thuisploeg voert de ranglijst aan en heeft de bandstootvirtuoos Jean Paul de Bruijn in de gelederen. Zo kreeg het duel een extra Zeeuwse tint. De bezoekers kwamen met drie Zeeuwen aan de start. Peter de Bree uit Middelburg die het 47/2 voor zijn rekening nam, Danny Walhout uit Heinkenszand 71,2 en Robert van Stevendaal uit Vogelwaarde die De Bruijn moest bestrijden. Walhout verloor twee keer kansloos, Peter de Bree redde de spreekwoordelijke eer met een winstpartij in drie beurten. Van Stevendaal kreeg bandstootles van de Bruijn die aan twee en vijf beurten genoeg had voor 100 caramboles. ,,Een ingecalculeerde nederlaag‘’, noemde De Bree het resultaat.