Volledig scherm
© Getty Images

Delta Sport/EOC tankt vertrouwen met knappe prestatie tegen titelkandidaat

OVERZICHTVLISSINGEN - Het lukte de handballers van Delta Sport/EOC zondag net niet om tegen Witte Ster voor een stunt te zorgen: 28-25. In de hoofdklasse kreeg een gehavend Orion/GSC met 34-13 een flink pak slaag van Volendam 3. Het vrouwenteam van HC Zeeland waren in Raamsdonksveer met 17-11 te sterk voor HMC 2.

Mannen

Tweede divisie. Witte Ster-Delta Sport/EOC 28-25: Een goede wedstrijd spelen , maar toch puntloos huiswaarts keren. Dat overkwam Delta Sport/EOC in Waspik tegen kampioenskandidaat Witte Ster. ,,Misschien was de matige start wel doorslaggevend‘’, analyseerde John Jansen na afloop. De snelle 7-1-achterstand werd echter knap teruggebracht naar een 11-8-ruststand.

In de tweede helft kwam de Zeeuwse ploeg zelfs op gelijke hoogte: 15-15. In de slotfase kwam de ploeg van John Jansen echter nipt tekort om ook daadwerkelijk met punten beloond te worden. ,,Maar toch een groot compliment voor de jongens zoals we als team geknokt hebben’’, aldus Jansen. ,,Dit geeft moed voor de slotfase.‘’

Scores: Brendan Meulmeester 6, Koen de Bruijn 6, Kevin Meulmeester 4, Ruben Bos 2, Rick de Vlieger 2, Sebastiaan Hoftijzer 2, Bart Koetje, Ardian Ajdar en Rowan Boers allen 1.

Hoofdklasse. Orion/GSC-Volendam 3 13-34: Er viel voor de handballers van Orion/GSC weinig eer te behalen tegen de derde keus van Volendam. Zonder het schuttersduo Arno Riemens en Ron van Dalen, samen vaak goed voor minimaal vijftien treffers, werd de schade voor de rust nog enigszins beperkt: 10-17.

In de tweede helft was de tank helemaal leeg bij de ploeg van Jos Aertssen en konden de bezoekers, naar hartelust combinerend, de score opvoeren naar 13-34. Met enige angst blikte Aertssen al vooruit naar het inhaalduel dat zijn ploeg dinsdagavond moet spelen bij HMS/Achilles. ,,Dan wordt het weer behelpen in de bezetting, maar op deze manier is er weinig eer meer te behalen.‘’

Scores: Mischa Dorst 5, Guy Peters 3, Nik van Dalen 3, Marc Dorst 2.

Vrouwen

Tweede klasse. HMC 2-HC Zeeland 11-17: Bij afwezigheid van Jan Verkerke (vakantie) werd de coaching in Raamsdonksveer verzorgd door Wally Houtepen en Xaira Nijssen. Het tweetal zag HC Zeeland in de eerste helft met goed spel tamelijk eenvoudig uitlopen naar een 4-12-ruststand.

De thuisploeg wist zich echter nog niet verslagen en kwam veel gedrevener uit de kleedkamer dan de Zeeuwse bezoekers, dat zich bovendien schuldig ging maken aan slordig spel. ,,Er leek wel een bepaalde onzekerheid zich meester te maken van de ploeg’’, zocht Xaira Nijssen naar een verklaring. ,,Maar gelukkig herpakten we ons weer wel op tijd.‘’

Het scorend vermogen in de tweede helft (vijf doelpunten) bleef ondermaats, maar in gevaar kwam de overwinning voor de Zeeuwse ploeg niet meer: 11-17.

Scores: Marieke Riemens 6, Suzanna Coppoolse 3, Shirley Jacobs 3, Kimberly Houtepen 2, Lisanne Hagesteijn 2 en Misha Verkade 1.

Novitas-Heerle 3 30-7: Novitas was veel te sterk voor de Brabantse tegenstander. De ploeg van coach Erwin Bel domineerde van het begin tot het einde. De thuisploeg scoorde, vooral via snelle breaks, voor de rust al veel treffers. Halverwege stond het 19-2. Novitas ging na rust slordiger spelen , maar verdedigend bleef het goed staan met goed keeperswerk van Petra Mel. Amber de Roover was met negen punten topscorer. Novitas behoudt met de winst aansluiting met de top in de derde klasse zuid.

Scores Novitas: Amber de Roover 9, Patricia Bel 7, Hieke Boënne 6, Isa van Bunder 4, Renske Blaeke 2, Fenna Steijaert, Saskia van Goethem beiden 1.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Sluis is het startpunt van een memorabele rit
  PREMIUM

  Sluis is het startpunt van een memorabele rit

  SLUIS - ,,We zijn allemaal helden’’, staat op een T-shirt van een van de begeleiders van de wielrensters van de BeNe Ladies Tour. De speaker van dienst kan dit alleen maar beamen. Een groot peloton rijdt zaterdag net voor het middaguur door de nauwe winkelstraten van Sluis. Er heerst een warm wielersfeertje en burgemeester Marga Vermue, zelf regelmatig rondjes afleggend op de racefiets en Nederlands kampioene voor burgemeesters, geniet volop mee met het talrijk opgekomen wielerpubliek.
 2. Favoriet Milan Vader maakt rol waar op NK, Mick van Dijke heeft ‘een dag waarop alles lukt’
  PREMIUM

  Favoriet Milan Vader maakt rol waar op NK, Mick van Dijke heeft ‘een dag waarop alles lukt’

  SITTARD - Mountainbiker Milan Vader is zondag voor het eerst Nederlands kampioen bij de elite geworden. De 23-jarige Middelburger, tegenwoordig woonachtig in Sittard, nam in zijn ‘achtertuin’ de kampioenstrui over van de afwezige titelverdediger Mathieu van der Poel. Bij de beloften bekroonde de 19-jarige Mick van Dijke uit Colijnsplaat een bijzondere comeback met de nationale titel.