Volledig scherm
Delta Sport (blauwe shirts) verraste trainer John Jansen aangenaam. © Ruben Oreel

Delta Sport/EOC houdt aansluiting dankzij broodnodige zege

OVERZICHTVLISSINGEN - De handballers van Delta Sport/EOC boekten een uitermate belangrijke 28-24-zege op Apollo, met het oog op lijfsbehoud in de tweede divisie. In de hoofdklasse liep Orion/GSC tegen een 31-22-nederlaag aan tegen Hercules 2 en de dames van HC Zeeland deden uitstekende zaken door Heerle 2 met 26-15 te kloppen.

Mannen. Tweede divisie. Delta Sport/EOC-Apollo 28-24: In de wetenschap dat mede-degradatiekandidaat Helius gewonnen had van Hellas 3, stond er voor Delta Sport/EOC veel op het spel. ,,Als we vandaag hadden verloren, zou handhaving een zeer lastig verhaal zijn geworden‘’, besefte trainer John Jansen. De vechtlust die werd getoond en de goede wedstrijd die zijn spelers speelden, verrasten Jansen aangenaam. ,,We zitten weer wat ruimer in de mogelijkheden en dat scheelt aanzienlijk.‘’ Hoewel de ruime voorsprong van 17-10 bij de rust door diverse slordigheden afnam in de tweede helft, kwam de broodnodige overwinning niet echt meer in gevaar. De uiteindelijke 28-24-zege betekende dat Delta Sport/EOC de aansluiting met de concurrentie behoudt.

Scores: Denzel Bos 8, Brendan Meulmeester 7, Sebastiaan Hoftijzer 3, Bart Koetje 3, Kevin Meulmeester 3, Ruben Bos, Koen de Bruijn, Jesse Schrik en Rick de Vlieger allen 1.

Hoofdklasse. Hercules 2-Orion/GSC 31-22: Een slappe start en het feit dat Orion/GSC slechts één wissel op de bank had tegen Hercules 2 waren de reden dat de Bevelandse ploeg al heel snel achter de feiten aanliep. Tevens deed het gemis van Arno Riemens en Guy Peters zich sterk gelden. ,,Ik heb werkelijk nog geen wedstrijd compleet aan kunnen treden‘’, zuchtte trainer Jos Aertssen na afloop, die ook opmerkte dat de situatie waarin zijn ploeg verkeert tussen de oren van de spelers gaat zitten. ,,Extra frustrerend als je merkt dat je in complete samenstelling hier gewoon kan winnen.‘’ Extra domper was dat Ron van Dalen, goed voor dertien doelpunten, ook geblesseerd het strijdtoneel moest verlaten in de slotfase. Uiteindelijk keerde de ploeg van Aertssen huiswaarts met een 31-22-nederlaag.

Scores: Ron van Dalen 13, Nik van Dalen 5, Mischa Dorst 3 en Wessel Voet 1.

Vrouwen. Tweede klasse. HC Zeeland-Heerle 2 26-15: In de strijd om de derde plaats op de ranglijst deden de dames van HC Zeeland uitstekende zaken tegen Heerle 2, dat getraind wordt door de Zeeuw Jaap Sinke. Een scherp en gemotiveerd startend HC Zeeland nam meteen de touwtjes stevig in handen. Een sterke dekking en een uitstekend keepende Chaima Benkaddour, die drie strafworpen stopte, waren de basis voor een 13-6-voorsprong met de rust. Hoewel Heerle mandekking ging spelen op Marieke Riemens, raakte de ploeg van Jan Verkerke niet van de wijs en bouwde het de voorsprong gestaag uit. De uiteindelijke eindscore van 26-15 betekende dat de Zeeuwse ploeg de derde plaats overneemt van Heerle 2. ,,Dit was onze beste wedstrijd van het seizoen‘’, aldus een tevreden Jan Verkerke.

Scores: Marieke Riemens 8,Kimberly Houtepen 6, Xaira Nijsen 4, Suzanna Coppoolse 3, Shirley Jacobs 2, Simone van Neutigem, Sanne van IJsseldijk en Lisanne Hagesteijn allen 1.

Derde klasse. Elshout-Novitas 15-29: De handbalsters van Novitas behaalden een riante overwinning in de uitwedstrijd tegen Elshout. Na wat aftasten in het begin, vond de ploeg van coach Erwin Bel haar ritme. Dat leverde een 7-0-voorsprong op. Voor de rust kwam de thuisclub nog terug tot vier punten, maar verder liet Novitas de tegenstander niet komen. De Zeeuws-Vlamingen waren de bovenliggende partij. De marge werd in de tweede helft verder uitgebouwd. Jeugdspeelster Isa van Bunder was goed op dreef met mooie acties. 

Scores: Renske Blaeke 8, Amber de Roover, Patricia Bel beiden 5, Hieke Boënne 4, Isa van Bunder 3, Fenna Steijaert , Carla de Ridder beiden 2.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Sluis is het startpunt van een memorabele rit
  PREMIUM

  Sluis is het startpunt van een memorabele rit

  SLUIS - ,,We zijn allemaal helden’’, staat op een T-shirt van een van de begeleiders van de wielrensters van de BeNe Ladies Tour. De speaker van dienst kan dit alleen maar beamen. Een groot peloton rijdt zaterdag net voor het middaguur door de nauwe winkelstraten van Sluis. Er heerst een warm wielersfeertje en burgemeester Marga Vermue, zelf regelmatig rondjes afleggend op de racefiets en Nederlands kampioene voor burgemeesters, geniet volop mee met het talrijk opgekomen wielerpubliek.
 2. Favoriet Milan Vader maakt rol waar op NK, Mick van Dijke heeft ‘een dag waarop alles lukt’
  PREMIUM

  Favoriet Milan Vader maakt rol waar op NK, Mick van Dijke heeft ‘een dag waarop alles lukt’

  SITTARD - Mountainbiker Milan Vader is zondag voor het eerst Nederlands kampioen bij de elite geworden. De 23-jarige Middelburger, tegenwoordig woonachtig in Sittard, nam in zijn ‘achtertuin’ de kampioenstrui over van de afwezige titelverdediger Mathieu van der Poel. Bij de beloften bekroonde de 19-jarige Mick van Dijke uit Colijnsplaat een bijzondere comeback met de nationale titel.