Volledig scherm
© Thinkstock

De weg naar titel ligt open voor Hulster Ambacht

VLISSINGEN - De tennissers van Hulster Ambacht deden uitstekende zaken In de bovenste regionen van de landelijke derde klasse voor mannen. Zelf klopten de Reynaertstedelingen in Berkel-Enschot met 5-1 De Rauwbraken 2, terwijl concurrent Rico uit St.-Willebrord met 3-3 dure punten liet liggen bij Cash in Rijen. In de derde klasse mixed wonnen zowel De Boskreek als Tiola me 5-3.

De Rauwbraken 2-Hulster Ambacht 1-5: Gijs Donze en de gebroeders Marnix en Yanniek Ivens zegevierden allen in hun single in twee sets. Alleen Daan Salomé moest met 6-4 7-6 (7-5) de winst laten aan Vic Schiffelers. In de eerste dubbel rekenden de broers Ivens met 6-4 7-5 af met het duo Vic Schiffelers/Arjan Enneman uit Berkel-Enschot. Yanniek tenniste sterk vanaf de baseline, terwijl Marnix prima serveerde. In het tweede dubbel pakte Salomé (samen met Donze) zijn revanche tegen Eric van Kappel/Roger Schiffelers.

De Boskreek-Etten 5-3: De Bressiaanse 3-speler Mart Flikweert won andermaal zijn single, maar moest tegen de één categorie lager geklasseerde Jari van den Maagdenberg diep gaan: 3-6 6-1 7-5. De van een schouderblessure herstelde Wesley Raemdonck versloeg Wesley Vromans met twee keer 6-3. De overige punten voor De Boskreek kwamen op naam van de combinaties Thomas Felius/Remy Scherbeijn, Natascha van Strien/John de Waele en Romy Bonte/Dylan Blackman.

Zwijndrecht-Tiola 3-5: Voor Tiola zijn de degradatiezorgen flink verlicht door een 5-3-zege in en tegen Zwijndrecht. Zowel Isabelle Leenhouwers als Lisette Mazure wonnen hun partij in drie sets van Sharon Veldhoven en Tessa Osterholt. De ‘muur van IJzendijke’ Ruben Haverbeke bedwong met 7-5 6-3 Boudewijn Koets. Het dubbel Patrick Marteijn/Bart van de Sande en het mixedkoppel Bianca van der Meijden/Bram Donze waren beide goed voor een 10-5 winst in de supertiebreak.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement