Volledig scherm
© ThinkStock

Dammers PWG komen niet aan de goede kant van de score uit

'S-GRAVENPOLDER - De dammers van PWG ‘s-Gravenpolder spelen ook volgend seizoen in de eerste klasse. In het thuisduel met de Haarlemse Damclub moest er gewonnen worden om een plaats in de nacompetitie veilig te stellen, maar na een spannende wedstrijd werd het 10-10.

Jaap Veerhoek deelde aan het zesde bord de eerste tik uit. De man uit Nisse won niet, maar zijn gelijkspel tegen een van de Haarlemse toppers was een prima prestatie. Na een gelijkspel van Jos de Wild viel de eerste nul. Fons Huijbreghts liep tegen Mark Deurloo, de sterkste Haarlemmer, in een combinatie en kon het meteen opgeven. Kees Rijk, Peter Schunselaar en Daaf Kasse speelden gelijk, maar in de andere vier partijen lagen er volop kansen voor PWG. 

Een eerste tegenvaller was het gelijkspel van Arie den Hollander, die in een voordelig eindspel remise moest accepteren. Ook voor Aart Walraven zat er niet meer in dan een punt, maar Niels Roelofsen bracht dankzij winst in een prima aanvalspartij zijn team weer op gelijke hoogte. Bij een 9-9-stand moest Rianka van Ombergen akkoord gaan met remise, zodat er voor PWG niet meer in zat dan een vierde plaats in de eindstand.

Uitslagen

PWG ‘s-Gravenpolder-Haarlemse Damclub 10-10. Gedetailleerd: 1. Peter Schunselaar-Rudi van Velzen 1-1; Fons Huijbreghts-Mark Deurloo 0-2; Daaf Kasse-Roel Janssen 1-1; Aart Walraven-Roberto Vesciano 1-1; Niels Roelofsen-Gerard van Velzen 2-0; Jaap Veerhoek-Stefan Stolwijk 1-1; Kees Rijk-Fabian Snijder 1-1; Jos de Wild-Dick Siegers 1-1; Rianka van Ombergen-Harry van der Vossen 1-1; Arie den Hollander-Pieter Schoonderbeek 1-1. VAD-Constant Charlois Rotterdam 2 15-5; Dordrecht-Van Stigt Thans 3 11-9; De Hofstad Dammers-Leids Damgenootschap 11-9; Den Haag-Damlust 2 11-9; Damcombinatie Zaanstreek 2-De Variant 11-9. Eindstand: 1. Constant Charlois 2 19; 2. Den Haag 17; 3. Haarlemse Damclub 15; 4. PWG ‘s-Gravenpolder 14; 5. VAD 13; 6. Van Stigt Thans 3 13; 7. Damlust 2 13; 8. Dordrecht 10; 9. Leids Damgenootschap 7; 10. De Hofstad Dammers 5; 11. Damcombinatie Zaanstreek 2 4; 12. De Variant 2.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  AXEL – De Amerikaan Quinn Simmons heeft na de eerste rit ook de tweede etappe van de Spie Internationale Junioren Driedaagse gewonnen. De 18-jarige renner, die vrijdag zijn landgenoot Magnus Sheffield nog nipt versloeg in een millimetersprint, was zaterdag de snelste tijdens de tijdrit. Hij legde de 12,2 kilometer lange etappe in 15 minuten en twee seconden af en was daarmee ruim twaalf seconden sneller dan de Nederlander Hidde van Veenendaal.
 2. Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiedenis schrijven met hun club
  PREMIUM

  Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiede­nis schrijven met hun club

  SEROOSKERKE - Ruben Hollemans, de verdediger van voetbalvereniging Goes, staat vanmiddag langs de lijn bij de korfbalderby Ondo-Tjoba. Om zijn zus Hanne aan te moedigen, die kampioen wordt in de eerste klasse. Morgen is het andersom. Dan gaat zíj naar Goes-OSS’20 om hém de periodetitel te zien pakken in de derde divisie. ,,Voor ons beiden én voor de twee clubs worden het unieke gebeurtenissen”, stelt Ruben, die zeer zelfverzekerd is en meent dat het op beide sportvelden niet meer mis kan gaan.