Volledig scherm
© ThinkStock

Dammers PWG komen niet aan de goede kant van de score uit

'S-GRAVENPOLDER - De dammers van PWG ‘s-Gravenpolder spelen ook volgend seizoen in de eerste klasse. In het thuisduel met de Haarlemse Damclub moest er gewonnen worden om een plaats in de nacompetitie veilig te stellen, maar na een spannende wedstrijd werd het 10-10.

Jaap Veerhoek deelde aan het zesde bord de eerste tik uit. De man uit Nisse won niet, maar zijn gelijkspel tegen een van de Haarlemse toppers was een prima prestatie. Na een gelijkspel van Jos de Wild viel de eerste nul. Fons Huijbreghts liep tegen Mark Deurloo, de sterkste Haarlemmer, in een combinatie en kon het meteen opgeven. Kees Rijk, Peter Schunselaar en Daaf Kasse speelden gelijk, maar in de andere vier partijen lagen er volop kansen voor PWG. 

Een eerste tegenvaller was het gelijkspel van Arie den Hollander, die in een voordelig eindspel remise moest accepteren. Ook voor Aart Walraven zat er niet meer in dan een punt, maar Niels Roelofsen bracht dankzij winst in een prima aanvalspartij zijn team weer op gelijke hoogte. Bij een 9-9-stand moest Rianka van Ombergen akkoord gaan met remise, zodat er voor PWG niet meer in zat dan een vierde plaats in de eindstand.

Uitslagen

PWG ‘s-Gravenpolder-Haarlemse Damclub 10-10. Gedetailleerd: 1. Peter Schunselaar-Rudi van Velzen 1-1; Fons Huijbreghts-Mark Deurloo 0-2; Daaf Kasse-Roel Janssen 1-1; Aart Walraven-Roberto Vesciano 1-1; Niels Roelofsen-Gerard van Velzen 2-0; Jaap Veerhoek-Stefan Stolwijk 1-1; Kees Rijk-Fabian Snijder 1-1; Jos de Wild-Dick Siegers 1-1; Rianka van Ombergen-Harry van der Vossen 1-1; Arie den Hollander-Pieter Schoonderbeek 1-1. VAD-Constant Charlois Rotterdam 2 15-5; Dordrecht-Van Stigt Thans 3 11-9; De Hofstad Dammers-Leids Damgenootschap 11-9; Den Haag-Damlust 2 11-9; Damcombinatie Zaanstreek 2-De Variant 11-9. Eindstand: 1. Constant Charlois 2 19; 2. Den Haag 17; 3. Haarlemse Damclub 15; 4. PWG ‘s-Gravenpolder 14; 5. VAD 13; 6. Van Stigt Thans 3 13; 7. Damlust 2 13; 8. Dordrecht 10; 9. Leids Damgenootschap 7; 10. De Hofstad Dammers 5; 11. Damcombinatie Zaanstreek 2 4; 12. De Variant 2.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement