Volledig scherm
© Joop van den Oudenhoven

Dallinga houdt kans op play-offs levend door zwaarbevochten zege

OVERZICHTVLISSINGEN - De driebanders van Dallinga.com pakten zondag in de eredivisie twee punten tegen 't Hart/Van Wanrooy uit Oosterhout en is nog altijd slechts twee punten verwijderd van een plaats in de play-offs. De huisderby tussen ‘s Lands Welvaren 2 en 1 bleef onbeslist. Treva verloor.

Eredivisie

Dallinga.com - 't Hartje/Van Wanrooy 6-2: Aan de uitslag te zien lijkt het een makkie te zijn geweest voor Dallinga.com, maar niets was minder waar. Ja, Frédéric Caudron schitterde weer ouderwets en vermorzelde de amper tegenspartelende Harry van de Ven. Het werd 40-12 in slechts 14 beurten voor de jarige Belg. Ook de partij van Berry Dallinga tegen Ad Broeders kende geen spanning; de Brabander won gemakkelijk met 16-40, in 25 dankzij twee series van 5 en een van 7. Maar de andere partijen deed het publiek op de puntjes van hun stoel zitten.

Jean Paul de Bruijn ging voortvarend van start en leidde halverwege comfortabel met 20-6 na 11 beurten. Daarna ging het gewoontetrouw in de tweede wedstrijdhelft mis. Moeizaam spelend en kansen missend gaf De Bruijn zijn tegenstander (Davy van Havere) weer hoop. De Bruijn schoot echter op tijd wakker en rondde degelijk af met 12 uit 3 beurten, 40-30 in 34. Na de pauze schraapte Steven van Acker de punten voor zijn ploeg binnen door een sterke eindsprint. De hele partij leidde Frank Martens met kleine voorsprong en leek zijn team een punt te bezorgen, maar Van Acker dacht daar anders over en maakte de partij met 5 en 2 uit, 40-32 in 33.

Eerste divisie

's Lands Welvaren 2 AVH/VSS - 's Lands Welvaren 1 AVH/VSS 4-4: Het prestigeduel in Kwadendamme kreeg een verrassend verloop dat voor de (op papier) bezoekers, de trotse koploper, een onverwacht puntverlies opleverde. Het punt voor de thuisspelers die een stuk lager staan op de ranglijst smaakte zoet als honing. Tom Persyn zelf won voor het ‘tweede' verrassend van Francis Forton na een voor hem prima wedstrijd met 40-37 in 35. Vader Rudy Persyn won al even verrassend van de laatste tijd in goede vorm stekende Dirk Weeremans met 35-29 in 36. Daarmee zorgde de familie Persyn voor een kostbaar punt voor het reserveteam.

Ronny Brants had voor de pauze voor het eerste team een demonstratie verzorgd tegen een kansloze Marcel Hopmans, 18-40, 18. Brants nam met een serie van 9 al vroeg afstand in de partij en bouwde die magnifiek spelend uit tot een riante overwinning met 2.222 gemiddeld. Tonnie van Iwaarden veegde Vic Herreweghe van de tafel met 35-13 in 24 en zorgde zo dat het eerste nog met een punt naar huis kon. 

Treva - Beekman HPL 2-6: Met Wim Pelders op bord vier als beste man en enige winnaar voor Treva kwam de nederlaag flink aan. Zelf versloeg de Brabander Marcel Scheffer met 35-23 in 33 beurten. Voor het overige kon alleen de Deen Allan Jensen fikse tegenstand bieden aan Sander Jonen maar verloor wel, 36-40, 34. Kopman Leslie van Neyen kreeg een vreselijk pak slaag van de op het laatste moment voor de Haarlemmers ingevlogen Deen Lars Dunch, 17-40, 17 (1.000-2.352). Patrick Vasseur was op zoek naar de goede vorm van de laatste weken maar vond die niet. Hij verloor kansloos van Volkan Cetin met 25-35 in 36.

Tweede divisie

Polka Print - De Distel Biljarts 2 2-6: Jean Paul de Kraker was de enige die voor de thuisploeg een overwinning boekte. Het was er een die er mocht zijn: 35-20 in 41 beurten. Koen Saver met 28-35, Meerten Dallinga met 22-30 en Louis Dallinga met 15-30 gingen kansloos ten onder.

BV Sprundel 3 - Treva 2 5-3: Het verzet van de Bevelandse formatie was heftig maar het leverde weinig op. Alleen Onur Can zag een prima partij beloond met de zege, 21-35. Raymond Peeters speelde gelijk maar Sylvia Eckel kwam twee en Ronald van Geyt vier punten tekort.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement