Volledig scherm
© Joop van den Oudenhoven

Dallinga.com zet eerste stap richting bekerfinale

OVERZICHTSLUISKIL - De driebanders van Dallinga.com wonnen de heenwedstrijd in de vijfde ronde van de nationale bekercompetitie met 6-2 (8-4 in sets) van eerstedivisionist De Wit Vloerverwarming.

Het kostte soms moeite voor de thuisploeg, maar uiteindelijk werd het klassenverschil in cijfers benadrukt. Frédéric Caudron was weer ongrijpbaar en won met 3-0 van Murat Gökmen en tekende voor 45 caramboles in 20 beurten (2.250 gemiddeld). Jean Paul de Bruijn moest een set afstaan aan Dennis Hoogakker en won met 2-1, net als Berry Dallinga die na een moeizame eerste set (verlies) de tweede en derde set naar zich toetrok. Steven van Acker worstelde twee sets met zichzelf en Stefan Lenting. In de derde set was hij weer de oude en won met 15-6 in 7 beurten. Maar toen was de partijwinst al voor de Tukker, 1-2.

Tweede divisie. De Parel Dranken - Polka Print 5-3: Ondanks het nipte verlies blijft Polka Print vooralsnog tweede in de stand. Jean Paul de Kraker vocht een fraai duel uit met Jan van den Ouwelant dat onbeslist eindigde met 35-35 in 30 beurten. Dirk Vlerick won met gering verschil en de gebroeders Dallinga Meerten en Louis verloren.

Topteamcompetitie. ‘s Lands Welvaren/Reedijk - De Hazelaar 0-6 en 0-6: De bezoekende koploper uit Rosmalen gaven een boeiende biljartdemonstratie in Kwadendamme waarin Jean Paul de Bruijn alle aandacht naar zich toetrok in het bandstoten. De kersvers Nederlands kampioen uit Hulst speelde de tweede partij tegen Robert van Stevendaal in twee beurten uit en dat had er zelfs een kunnen zijn. Vanaf acquit tikte De Bruijn 99 punten bijeen om de laatste wat ongelukkig te missen. Die kwam er in de tweede beurt toch terwijl Van Stevendaal nog wachtte op zijn eerste punt dat er niet kwam, 0-100. De eerste partij was met 55-100 eervoller voor hem. Peter de Bree verloor twee keer in het 71/2 van veelvoudig kampioen in de kaderspelen Raymund Swertz. Toch zag het in zijn tweede partij er even naar uit dat hij die ging pakken. Op 135 telde de arbiter het volgende punt goed, maar meldde Swertz dat hij fout was. De scheids, De Bree en niemand in de zaal had de fout gezien maar De Bree ging sportief als hij is zitten. Swertz maakte daarop de ontbrekende 81 punten en won alsnog. De Bree: ,,Ik ga hierover geen stennis maken. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik een fout maakte, maar als Swertz, die ik ken als een sportieve speler, het zegt, ga ik zitten. Het was wel sneu.‘’

Het Zeeuws kampioenschap driebanden is voor de derde keer gewonnen door Ronald van Geyt. Hij versloeg in een matige finale Meerten Dallinga met 30-23. Marco Kooiman van Treva werd in Tilburg gewestelijk kampioen bandstoten tweede klasse en mag naar het NK in Den Haag. Cees Roggeband werd tweede met 10 punten en Jean Mailleur derde. In Leusden is Kees van Velzen uit Zierikzee derde geworden op het NK bandstoten derde klasse. 

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.