Volledig scherm
© Joop van den Oudenhoven

Dallinga.com zet eerste stap richting bekerfinale

OVERZICHTSLUISKIL - De driebanders van Dallinga.com wonnen de heenwedstrijd in de vijfde ronde van de nationale bekercompetitie met 6-2 (8-4 in sets) van eerstedivisionist De Wit Vloerverwarming.

Het kostte soms moeite voor de thuisploeg, maar uiteindelijk werd het klassenverschil in cijfers benadrukt. Frédéric Caudron was weer ongrijpbaar en won met 3-0 van Murat Gökmen en tekende voor 45 caramboles in 20 beurten (2.250 gemiddeld). Jean Paul de Bruijn moest een set afstaan aan Dennis Hoogakker en won met 2-1, net als Berry Dallinga die na een moeizame eerste set (verlies) de tweede en derde set naar zich toetrok. Steven van Acker worstelde twee sets met zichzelf en Stefan Lenting. In de derde set was hij weer de oude en won met 15-6 in 7 beurten. Maar toen was de partijwinst al voor de Tukker, 1-2.

Tweede divisie. De Parel Dranken - Polka Print 5-3: Ondanks het nipte verlies blijft Polka Print vooralsnog tweede in de stand. Jean Paul de Kraker vocht een fraai duel uit met Jan van den Ouwelant dat onbeslist eindigde met 35-35 in 30 beurten. Dirk Vlerick won met gering verschil en de gebroeders Dallinga Meerten en Louis verloren.

Topteamcompetitie. ‘s Lands Welvaren/Reedijk - De Hazelaar 0-6 en 0-6: De bezoekende koploper uit Rosmalen gaven een boeiende biljartdemonstratie in Kwadendamme waarin Jean Paul de Bruijn alle aandacht naar zich toetrok in het bandstoten. De kersvers Nederlands kampioen uit Hulst speelde de tweede partij tegen Robert van Stevendaal in twee beurten uit en dat had er zelfs een kunnen zijn. Vanaf acquit tikte De Bruijn 99 punten bijeen om de laatste wat ongelukkig te missen. Die kwam er in de tweede beurt toch terwijl Van Stevendaal nog wachtte op zijn eerste punt dat er niet kwam, 0-100. De eerste partij was met 55-100 eervoller voor hem. Peter de Bree verloor twee keer in het 71/2 van veelvoudig kampioen in de kaderspelen Raymund Swertz. Toch zag het in zijn tweede partij er even naar uit dat hij die ging pakken. Op 135 telde de arbiter het volgende punt goed, maar meldde Swertz dat hij fout was. De scheids, De Bree en niemand in de zaal had de fout gezien maar De Bree ging sportief als hij is zitten. Swertz maakte daarop de ontbrekende 81 punten en won alsnog. De Bree: ,,Ik ga hierover geen stennis maken. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik een fout maakte, maar als Swertz, die ik ken als een sportieve speler, het zegt, ga ik zitten. Het was wel sneu.‘’

Het Zeeuws kampioenschap driebanden is voor de derde keer gewonnen door Ronald van Geyt. Hij versloeg in een matige finale Meerten Dallinga met 30-23. Marco Kooiman van Treva werd in Tilburg gewestelijk kampioen bandstoten tweede klasse en mag naar het NK in Den Haag. Cees Roggeband werd tweede met 10 punten en Jean Mailleur derde. In Leusden is Kees van Velzen uit Zierikzee derde geworden op het NK bandstoten derde klasse. 

 1. Zeeuws-Vlaming aan het roer bij VCN: ‘Club moet blijvertje worden’
  PREMIUM

  Zeeuws-Vla­ming aan het roer bij VCN: ‘Club moet blijvertje worden’

  CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Ard Kramer groeide op in West-Zeeuws-Vlaanderen, volleybalde bij het al lang ter ziele gegane Even Kijken, verkaste vanwege zijn studie richting Rotterdam en woont tegenwoordig in Barendrecht. Als teammanager van de volleybalsters van Laudame/VCN uit Capelle aan den IJssel beleefde Kramer met een plek in de bekerfinale en promotie naar de eredivisie een topseizoen. Daarmee is Kramers honger niet gestild. Midden in de coronacrisis werd hij voorzitter van een ambitieuze club.
 2. Lennen Jonker, volleyballer van Forza die triatleet wordt
  PREMIUM

  Lennen Jonker, volleybal­ler van Forza die triatleet wordt

  BRUINISSE - Na 23 jaar volleybal zet Lennen Jonker (31) een punt achter een fraaie carrière. De Schouwse aanvaller reikte tot de eerste divisie en dwong na een terugkeer bij de club waar hij begon met een sterke lichting drie promoties af. Het plafond lag in de tweede divisie, waarin Jonker met Forza twee jaar speelde. Blessures en een smalle kern zetten hem op een ander spoor. De beste Zeeuwse aanvaller van de laatste jaren richt zijn pijlen op de triatlon.