Volledig scherm
© Joop van den Oudenhoven

Dallinga.com verliest van ploeg met herintreder Johan Loncelle

OVERZICHTSLUISKIL - De driebanders van Dallinga.com leden in eigen huis een 6-2-nederlaag tegen Bousema Lochem. In de eerste divisie speelde Pearle Opticiens gelijk, net als ‘s Lands Welvaren 2. ‘s Lands Welvaren 1 won wel en Treva verloor.

Eredivisie

Dallinga.com - Bousema Lochem 2-6: Zonder Caudron (competitie in Italië) en Jean Paul de Bruijn (NK bandstoten) was de thuisploeg zwaar gehandicapt. Toch mocht het dit keer niet als excuus dienen omdat ook bij de tegenstander de kopmannen ontbraken.

Verschil was wel dat zij nieuwkomer Johan Loncelle als vervanger hadden, de Belg die terugkeerde in de Nederlandse competitie na een dopingschorsing van acht jaar. Zonder wedstrijdritme moest hij aan de bak en deed dat voortreffelijk met een fraaie 20-40 in 20 beurten op Steven van Acker. Koen Saver, invaller bij Dallinga, kwam net tekort tegen routinier Frans van Schaik, 35-40 in 31.

Ook de andere invaller, Jeffrey van Nijnatten, kwam net te laat onder stoom om Wesley de Jaeger van de zege af te houden, 36-40 in 39. De enige winner bij de thuisploeg was Berry Dallinga. Hij versloeg na een goede start, een moeizaam middenstuk en een goed eindschot Stefan Spilleman met 40-30 in 48 beurten. Daarmee staat de ploeg uit Sluiskil meteen vier punten verwijderd van een play-offplaats.

Eerste divisie

Hotel Stadt Lobberich - Pearle Opticiens 4-4: Een puntje tegen de hekkensluiter lijkt een schamel resultaat, maar valt in werkelijkheid nog mee. Met een gemankeerde opstelling mochten de bezoekers tevreden zijn met het resultaat. Met twee invallers werd de strijd aangebonden. Een ervan won, Dion Bergmans; de ander, Robin Claerhoudt, kwam er tegen Roland Löwe niet aan te pas. Jens van Dam verloor ook, al speelde de jonge Sassenaar een goede partij (1.107 gemiddeld). Voormalig Duits jeugdkampioen Tom Löwe was nog sterker en klokte 1.428. Pascal Claus redde na een bloedstollende strijd het ene punt voor Pearle met een minimale overwinning van 39-40 op Karl Heinz Gertzen.

BC Goirle - ‘s Lands Welvaren 1 AVH/VSS 2-6: De koploper kwam goed weg. Voor hetzelfde geld was het een remise geworden. Dirk Weeremans: ,,We hebben geluk gehad. Een gelijkspel was voor de thuisploeg verdiend geweest.” Zelf was de Belg op bord drie superieur. Hij won met 13-40 van Luc Royberghs en noteerde 1.666 gemiddeld. Ronny Brants won ook royaal, waar Francis Forton de grootste moeite had om Roger Spijkers twee puntjes voor te blijven. Tonnie van Iwaarden verloor met een punt verschil van Ronny Brands, 34-35 na 40 beurten.

‘s Lands Welvaren 2 AVH/VSS - BV Sprundel/BoKo 4-4: Het vierde gelijke spel van de thuisploeg op rij dit kalenderjaar. De ploeg bewees zichzelf een goede dienst in de strijd tegen degradatie en hielp het eigen ‘eerste' team. Sprundel staat immers tweede op de ranglijst. Voor de thuisploeg wonnen Marcel Hopmans en Vic Herreweghe na uitstekende partijen met respectievelijk 40-20 in 31 beurten en 35-26 in 33. Kopman Tom Persyn kwam in een beklijvend duel één carambole tekort tegen Henk Blauwblomme, 39-40 in 32. Rudy Persyn verloor kansloos met 26-35 van Rini Boeren.

Treva - Veemarkt 2-6: Een stevige tegenvaller voor de thuisploeg die dacht wel een resultaat te kunnen neerzetten tegen de Achterhoekers. Niet dus. Leie van Neyen was voor de thuisploeg man of the match met winst en 1.666 gemiddeld op Rob Lamboo, 40-019 in 24. Dustin Jäschke reisde drie uur heen en drie uur terug om tegen een 34-40-nederlaag aan te lopen tegen Rene Dericks in 33 beurten. Patrick Vasseur werd slecht spelend (0.571) kansloos gelaten door Erik Vijverberg, 24-35 in 42 en Raymond Peeters kon zijn invallersrol niet met succes bekronen en verloor met 26-35 van Wiljan van den Heuvel.

Tweede divisie

DKM Tools 2 - Treva 2 5-3: De Goesenaren verdienden een punt op bezoek bij de koploper, maar kregen dat niet. Luc Peeters won als enige van zijn team met gering verschil. Ronald van Geyt hield nog een remise over aan zijn duel met Willie Damen maar Raymond Eckel, kwam een punt tekort en Sylvia Eckel drie.

Teletronika - Polka Print 5-3: De bezoekers moesten het zonder de kopmannen Koen Saver, Jean Paul de Kraker en Dirk Vlerick doen. Dat was er teveel aan en de strijd werd met drie man begonnen hetgeen meteen al een 2-0-achterstand opleverde. Meerten Dallinga trok de stand met een benauwde 35-34-overwinning gelijk en Louis Dallinga haalde een remise maar met de zware nederlaag van reserve Johan de Witte was dat te weinig voor een punt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Sluis is het startpunt van een memorabele rit
  PREMIUM

  Sluis is het startpunt van een memorabele rit

  SLUIS - ,,We zijn allemaal helden’’, staat op een T-shirt van een van de begeleiders van de wielrensters van de BeNe Ladies Tour. De speaker van dienst kan dit alleen maar beamen. Een groot peloton rijdt zaterdag net voor het middaguur door de nauwe winkelstraten van Sluis. Er heerst een warm wielersfeertje en burgemeester Marga Vermue, zelf regelmatig rondjes afleggend op de racefiets en Nederlands kampioene voor burgemeesters, geniet volop mee met het talrijk opgekomen wielerpubliek.
 2. Favoriet Milan Vader maakt rol waar op NK, Mick van Dijke heeft ‘een dag waarop alles lukt’
  PREMIUM

  Favoriet Milan Vader maakt rol waar op NK, Mick van Dijke heeft ‘een dag waarop alles lukt’

  SITTARD - Mountainbiker Milan Vader is zondag voor het eerst Nederlands kampioen bij de elite geworden. De 23-jarige Middelburger, tegenwoordig woonachtig in Sittard, nam in zijn ‘achtertuin’ de kampioenstrui over van de afwezige titelverdediger Mathieu van der Poel. Bij de beloften bekroonde de 19-jarige Mick van Dijke uit Colijnsplaat een bijzondere comeback met de nationale titel.