Volledig scherm
Jean Paul de Bruijn droeg met een zege bij aan de overwinning van Dallinga.com. © Izaäk Verkeste

Dallinga.com pakt twee belangrijke punten met onverwachte overwinning

OVERZICHTHOEVEN - De driebanders van Dallinga.com sleepten tegen L&B Ledermode twee belangrijke punten uit het vuur. ‘s Lands Welvaren 1 en 2 verloren en Treva pakte een puntje in de eerste divisie bij de nummer twee. Pearle Opticiens won in een thuiswedstrijd.

Eredivisie. L&B Ledermode-Dallinga.com 2-6: Wie vooraf op deze eindstand had gegokt, werd voor gek verklaard. Met tegenstanders als Eddy Merckx, Dave Christiani, Peter de Backer en John Tijssens leek een overwinning zeker in een uitwedstrijd een utopie. Dat het er toch van kwam, was vooral te danken aan de beide kopmannen van de bezoekers, Caudron en De Bruijn. Hoewel Berry Dallinga dit keer zijn bijdrage aan de teamwinst leverde met een krappe overwinning op Tijssens, 38-40 in 44 beurten, waren zij het die de meeste aandacht opeisten. Nadat Steven van Acker voor de pauze kansloos van zijn landgenoot Peter de Backer verloor met 40-28 in 28, trok Jean Paul de Bruijn de stand weer gelijk met een magistrale overwinning op Christiani, 20-40 in 18, nadat hij in 7 beurten met 5-26 voorstond. Met 33-40 won Frédéric Caudron, na een opening met 6 en 11 van Merckx waarmee de 2-6-overwinning een feit was. Dallinga klimt hiermee weer een plaatsje richting top vier en staat nu gedeeld vijfde.

Eerste divisie. Poule 1. Pearle Opticiens-Capelle 6-2: De nummer twee van poule 1 beleefde een onaangename ervaring in Sas van Gent. De thuisploeg eiste de overwinning op, en verdiend. Alleen Jens van Dam had een vrije dag en verloor kansloos van de fransman Richard Bitalis, 29-40, 34. Pascal Claus versloeg Dan Breur met 40-33, Richard de Bruijn Peter van Lieshout met 35-33 en Alex Voets werd man van de wedstrijd met 35-11 winst op Puck van Aart. Het was opvallend dat de moyennes omgekeerd evenredig waren aan de opstelling. Van Dam op bord één kwam tot 0.852, Claus tot 0.869, De Bruin 1.000 en Voets 1.296.

Poule 2. Post Luchtkanalen-‘s Lands Welvaren AVH/VSS 6-2: Een vreemde gewaarwording voor de driebanders van ‘s Lands Welvaren AVCH/VSS. Sinds de start van de competitie werd nog niet verloren. Negen keer werd er gewonnen en vier keer gelijkgespeeld. Nu was het dan zover. Een nederlaag, op een op Ronny Brants na collectieve off-day. Brants won als enige en noteerde een prima gemiddelde. Francis Forton, Dirk Weeremans en Andy de Bondt verloren en bleven met respectievelijk 0.857, 0.861 en 0.526, ver beneden hun kunnen. Met dank aan de concurrentie die gelijkspeelde bleef de schade beperkt tot een punt en bedraagt de voorsprong nu 3 punten. 

Beekman HPL-‘s Lands Welvaren AVH/VSS 2 4-4: Met het derde gelijkspel op rij dit kalenderjaar is ‘s Lands Welvaren AVH/VSS 2 aardig op weg zich te handhaven. Op bezoek bij een directe concurrent in de strijd tegen concurrentie was het punt goud waard. Marcel Hopmans won overtuigend van Volkan Cetin 22-40, 32 en Rudy Persyn met 5 puntjes overschot van Marcel Scheffer. Vic Herreweghe en Tom Persyn verloren respectievelijk van Ger Windt, 35-25 en Sander Jonen 40-22.

BV Sprundel 1/BoKo-Treva 4-4: Het duel tussen de nummers 2 en 3 bleef onbeslist. Voor Treva een prima resultaat. De punten kwamen van de ‘huurlingen’ de Deen Allan Jensen die de Belg Marc Donvil met 40-29 achter zich hield en de Duitser Dustin Jäschke die indruk maakte met een 40-22 zege op een andere Belg, Henk Blauwblomme, en met 1.538 als gemiddelde liet bijschrijven op zijn conduitestaat. Patrick Vasseur en Wim Pelders verloren kansloos ook al speelde eerstgenoemde een prima wedstrijd tegen Rini Boeren 28-35 in 24 beurten. Pelders kwam tekort tegen Ludo Kools met 28-35 in 37.

Tweede divisie. Treva 2-‘t Tapperijke 1 4-4: Een verdienstelijk gelijkspel voor de thuisploeg, dat het een stuk hoger geklasseerde ‘t Tapperijke een punt afsnoepte. Dat was met name te danken aan Luc Peeters, die oud-eredivisiespeler Ries Heeren versloeg met 35-29. Raymond Peeters nam de andere overwinning voor zijn rekening, hij versloeg William de Werd met 30-26. Ronald van Geyt verloor kansloos met 28-35 van Jack van der Steen en Onur Can met 23-30 van Ad Poppelaars.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Sluis is het startpunt van een memorabele rit
  PREMIUM

  Sluis is het startpunt van een memorabele rit

  SLUIS - ,,We zijn allemaal helden’’, staat op een T-shirt van een van de begeleiders van de wielrensters van de BeNe Ladies Tour. De speaker van dienst kan dit alleen maar beamen. Een groot peloton rijdt zaterdag net voor het middaguur door de nauwe winkelstraten van Sluis. Er heerst een warm wielersfeertje en burgemeester Marga Vermue, zelf regelmatig rondjes afleggend op de racefiets en Nederlands kampioene voor burgemeesters, geniet volop mee met het talrijk opgekomen wielerpubliek.
 2. Favoriet Milan Vader maakt rol waar op NK, Mick van Dijke heeft ‘een dag waarop alles lukt’
  PREMIUM

  Favoriet Milan Vader maakt rol waar op NK, Mick van Dijke heeft ‘een dag waarop alles lukt’

  SITTARD - Mountainbiker Milan Vader is zondag voor het eerst Nederlands kampioen bij de elite geworden. De 23-jarige Middelburger, tegenwoordig woonachtig in Sittard, nam in zijn ‘achtertuin’ de kampioenstrui over van de afwezige titelverdediger Mathieu van der Poel. Bij de beloften bekroonde de 19-jarige Mick van Dijke uit Colijnsplaat een bijzondere comeback met de nationale titel.