Volledig scherm
Jean Paul de Bruijn © Stefan Osnaburg

Dallinga.com lijkt ondanks overwinning af te haken in strijd om play-offs

OVERZICHTVLISSINGEN - Het driebandenteam van Dallinga.com lijkt, ondanks een overwinning, definitief af te haken in de strijd om een plaats in de play-offs van de eredivisie. In poule 1 van de eerste divisie speelde Pearle Opticiens gelijk. In poule 2 was ‘s Lands Welvaren superieur, het tweede kreeg een flink pak slag en Treva verloor eveneens, al was het verschil kleiner.

Eredivisie. Aardexpress-Dallinga.com 3-5: De zege kostte heel wat meer moeite dan vooraf gedacht tegen de laagvliegers uit Uden. Voor de pauze nog wel een ingecalculeerd spelbeeld. Dat Steven Acker zou winnen van Rene Wijnen lag in de lijn der verwachtingen. Dat het verschil zo groot zou zijn niet, 17-40 in 23 beurten. Berry Dallinga daarentegen had een van die dagen dat er weinig lukte en kreeg dan ook na een uitermate slechte partij klop van Nicky van Venrooij, 40-27 na 51 beurten. Na de pauze konden De Bruijn en Caudron de strijd beslissen in Sluiskils voordeel, al viel de wijze waarop het gebeurde wat tegen. Jean Paul de Bruijn speelde met de grootste moeite gelijk tegen de Belg Rudy de Laet, die bleef aanhaken en de Hulstenaar ook weinig aanvangswerk bood. Daardoor ontstond een beklijvend duel dat uiteindelijk onbeslist bleef, 40-40 in 31. Maar Voor Dallinga is er altijd nog Frédéric Caudron. De Belgische kopman raasde als een wervelwind over de Duitser Ronny Lindemann, toch niet de eerste de beste, 20-40, 17.

Driebanden. Eerste divisie, poule 1. Pearle Opticiens-FDV Jacoby/Schuler Cues 4-4: Een uitstekende remise voor de thuisploeg tegen een directe concurrent in de middenmoot op de ranglijst. De Sassenaren blijven vijfde. Jens van Dam speelde één van zijn beste partijen dit seizoen en won met groot verschil van Jeffrey van Nijnatten, 40-18 in 31 beurten. Van Dam spurtte al meteen hard weg met 11 na 5, 19 na 11 en 32 na 21 beurten. ,,Toen miste ik een paar makkelijke balletjes, maar wist de draad gelukkig weer op te pakken. Het werd weer wel eens tijd voor een goede pot”, zei Van Dam zelfkritisch. Richard de Bruin was op bord vier zijn tegenstander Rudy Hendrickx ook meer dan royaal de baas. Het werd 35-12 in 38 beurten. Pascal Claus had een off-day (0.580), getuige zijn verliespartij met 18-40 tegen Frans de Vos in 31 beurten. Ook Piet Rodts was niet in goeden doen en verloor kansloos van Michael Zwakenberg met 24-35 in 33.

In deze poule werd vier wedstrijden voor het einde de titel al behaald door Team De Eekhoorn 2 uit Oosterhout, waarvan Joey de Kok uit Lewedorp deel uitmaakt. Die gaan we volgend seizoen aan het werk zien in de eredivisie.

Eerste divisie, poule 2. ‘s Lands Welvaren AVH/VSS-N-Surance/De Hoog 8-0: Wie gaat de thuisploeg nog van de titel houden? Na de eclatante zege op de ploeg uit Gouda en het gelijkspel van naaste concurrent BV Sprundel liep het verschil met nog 4 wedstrijden te gaan op tot 5 punten. De verschillen in de partijen waren immens. Tonnie van Iwaarden hield 7 caramboles over tegen Eric van Hoorn, Francis Forton 8 tegen Hans de Groot, Ronny Brants 20 tegen Peter van Mierlo en baas boven baas Dirk Weeremans 23 tegen Huidji See.

Jan Brock Amusement-‘s lands Welvaren AVH/VSS 2 8-0: Acht keer op rij bleef de Bevelandse formatie ongeslagen en des te harder kwam de zware nederlaag in Daarlerveen aan. Het was nog wel een sleutelduel in de gevarenzone. De thuisploeg heeft zich dankzij de zege veiliggespeeld. Dat kan van ‘s Lands Welvaren 2 nog niet worden gezegd. Met nog vier wedstrijden te gaan, mogen er niet veel punten meer worden verspeeld. Alle hens aan dek dus. Notoire puntenpakkers als Tom Persyn en Marcel Hopmans waren kansloos tegen respectievelijk Dennis Hoogakker en Marcel krikhaar. Daar Vic Herreweghe ook verloor, maar met gering verschil van Gert Jan Esvelt, 35-30 was Rudy Persyn geen schim van zichzelf en kreeg een enorme nederlaag te slikken van een ontketende John Schollink, 35-12 in 19.

Treva-Postluchtkanalen 2-6: Voor de thuisploeg moest de eer worden gered door een reserve. Raymond Peeters was op bord vier net te sterk voor Wilco van Wijk, 35-33 in 44. Leslie van Neyen kreeg er flink van langs tegen Paul Bruijstens, 28-40 in 37, Allan Jensen kwam uit Denemarken overgevlogen om tegen een fikse nederlaag aan te lopen, 28-40 in 39 tegen Ronny Daniëls en Patrick Vasseur is langzaam aan het vergeten hoe winnen voelt. Nu leed hij zijn zesde nederlaag op rij tegen Marc Celen met 28-35 in 33.

Tweede divisie. Polka Print-‘t Tapperijke 6-2: Met degelijke overwinningen zonder uit te blinken pakte Jean Paul de Kraker, Dirk Vlerick en louis Dallinga de winstpunten. Meerten Dallinga had een volstrekte offday en kreeg met 19-30 een pak slaag van Ad Poppelaars met het droevige moyenne van 0.387. ,,Slechter kan geloof ik niet. Hier ben ik de hele week zien van”, Was Dallinga’s reactie na afloop.

Pearle Opticiens 2-BV Sprundel 4 3-5: Cor de Jonge speelde niet gelukkig en verloor. Verder kwam het tweede team van Pearle Opticiens goed voor de dag, maar ging het toch onderuit. Dion Bergmans speelde de pannen van het dak en won overtuigend met 1.304 gemiddeld. Robin Claerhoudt speelde een sterke partij (0.735), maar moest desondanks genoegen nemen met een gelijkspel en Eddie van Goethem produceerde met afstand zijn beste partij van dit seizoen (0.718), maar verloor toch. Vorige week won hij in 68 beurten, nu verloor hij in minder dan de helft, 23-25, 32.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement