Volledig scherm
Een beeld uit het duel tussen Oemoemenoe en Hookers © Miriam Wasterval

Comeback-kids Oemoemenoe kunnen kunstje niet herhalen

MIDDELBURG - De rugbyers van Oemoemenoe hebben zaterdag de eerste nederlaag geleden in de Trophy Poule. Op eigen veld werd er met 19-28 verloren van Hookers.

Oemoemenoe kon het duel met de ploeg uit Hoek van Holland met vertrouwen tegemoet zien. Van de laatste zeven onderlinge ontmoetingen werden er zes gewonnen. De start was zaterdag ook voortvarend. Via een try van Deniel van der Waal en een rake conversion van Joey Luitwieler namen de Zeeuwen een 7-0-voorsprong.

Maar Hookers knokte zich daarna terug in de wedstrijd. Want waar Oemoemenoe in het restant van de eerste helft droog  bleef staan, scoorden de bezoekers wel. Uit een penalty werd het 7-3, via een try 7-8. De conversion na die laatste score werd niet benut, waardoor de bezoekers met een minimale voorsprong gingen rusten.

Na de pauze ging Hookers verder met scoren. Het liep zelfs uit naar 7-25. Daarna stokte de machine bij de bezoekers en verkleinde Oemoemenoe het gat. Het werd 19-25, waardoor de Middelburgers weer volop kans hadden. Maar een comeback, zoals een week eerder tegen de Amstelveense RC, zat er niet in. Het werd uiteindelijk 19-28.