Volledig scherm
Stijn Sprinkhuizen was samen met Stefan Nonnekes de enige die namens MLTC een set pakte tegen Naaldwijk. © Lex De Meester

Collectieve offday van tennissers MLTC: 6-0-oorwassing

OVERZICHTVLISSINGEN - Spanning alom aan kop van de ranglijst bij de landelijke hoofdklasse tennis op zaterdag. MLTC was tot dit weekend ongeslagen koploper, maar ging genadeloos met 6-0 onderuit bij Naaldwijk.

De Schelde speelde met 3-3 gelijk bij de nieuwe koploper Leeuwenbergh, waardoor de Vlissingse mannen de Middelburgers passeren en na vier speelrondes een gedeeld derde plaats bezetten.

Leeuwenbergh-De Schelde 3-3: Een lange dag, die eindigde met een puntendeling. Jasper Smit verloor op 1 met 4-6 7-6 1-6 van Sander Westerduijn, waarna Marc Felius de stand gelijk trok met een 6-2 2-6 6-3 zege op Coen van Santen. Jurjen Mooibroek trok in een heuse slijtageslag tegen Tim Schouten aan het langste eind: 5-7 6-4 7-6. Op baan 4 verloor Sven Bakker met 6-7 1-6 van Mitch Lexmond, waardoor er na de enkels een 2-2-tussenstand op het scorebord stond. Schouten was bovendien dusdanig fysiek gesloopt door Mooibroek dat hij geen dubbel meer kon spelen, waardoor De Schelde een punt cadeau kreeg in de dubbels. Smit en Ferry Sonnemans verloren het andere dubbelspel met 6-7 1-6 van Lexmond en Hoogduijn. 

Naaldwijk-MLTC 6-0: De twee vrije weekenden hebben de mannen van MLTC weinig goeds gedaan. In het stormachtige Naaldwijk kenden de Middelburgers een collectieve offday. Alleen Stijn Sprinkhuizen (6-2 3-6 6-1 verlies tegen Robert Scholtes) en Stefan Nonnekes (7-6 2-6 6-3 verlies tegen Paul Zwinkels) wonnen een set, maar een zege leverde dat niet op. Paul van Hoeve won op baan één zelfs geen enkele game tegen de Naaldwijkse kopman Michel van der Goes. Ook Eddy Sprinkhuizen ging in twee sets onderuit: 7-6 6-3 tegen Raymond Scholtes.

In de dubbels kwamen zowel de gebroeders Sprinkhuizen als het duo Van Hoeve/Nonnekes niet verder dan vijf games. Door de nederlaag is MLTC met nog drie speelrondes te gaan koploper af. Leeuwenburgh is de nieuwe koploper met 16 punten uit 4 wedstrijden, voor Nootdorp (15 uit) en De Schelde, Naaldwijk en ‘t Loo (alledrie 14 uit 4). MLTC heeft 13 punten. Komende zaterdag treffen MLTC en De Schelde elkaar in Middelburg.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  AXEL – De Amerikaan Quinn Simmons heeft na de eerste rit ook de tweede etappe van de Spie Internationale Junioren Driedaagse gewonnen. De 18-jarige renner, die vrijdag zijn landgenoot Magnus Sheffield nog nipt versloeg in een millimetersprint, was zaterdag de snelste tijdens de tijdrit. Hij legde de 12,2 kilometer lange etappe in 15 minuten en twee seconden af en was daarmee ruim twaalf seconden sneller dan de Nederlander Hidde van Veenendaal.
 2. Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiedenis schrijven met hun club
  PREMIUM

  Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiede­nis schrijven met hun club

  SEROOSKERKE - Ruben Hollemans, de verdediger van voetbalvereniging Goes, staat vanmiddag langs de lijn bij de korfbalderby Ondo-Tjoba. Om zijn zus Hanne aan te moedigen, die kampioen wordt in de eerste klasse. Morgen is het andersom. Dan gaat zíj naar Goes-OSS’20 om hém de periodetitel te zien pakken in de derde divisie. ,,Voor ons beiden én voor de twee clubs worden het unieke gebeurtenissen”, stelt Ruben, die zeer zelfverzekerd is en meent dat het op beide sportvelden niet meer mis kan gaan.