Volledig scherm
Frederic Caudron. © Pix4Profs / Johan Wouters

Caudron helpt Dallinga.com met fraaie voorstelling naar de tweede plek

OVERZICHTOOSTERHOUT - Met een 2-6-overwinning op hekkensluiter DKM Tools steeg Dallinga.com met stip in de eredivisie driebanden. De ploeg is nu de nummer twee van Nederland. Bij ‘s Lands Welvaren liep het een stuk minder. Die ploeg kreeg een oorwassing te verwerken in Zundert en staat nu op de voorlaatste plaats.

DKM Tools-Dallinga.com 2-6: Voor de thuisploeg viel weinig eer te behalen tegen de onwaarschijnlijke optredens van Peter de Backer, die in slechts 16 beurten grote indruk maakte tegen Jack Wijnen met 10-40 in 16 beurten. Met een hoogste serie van 8, maar doorlopend scorend, werd de thuisspeler weggevaagd. Maar nog indrukwekkender was de voorstelling die Frédéric Caudron gaf tegen Roland Uijtdewilligen, zaterdag nog verliezend finalist in de Grand Prix Capelle tegen Dick Jaspers. Caudron tekende voor de tweede week op voor rij voor een serie van 12 en besloot zijn partij in slechts 10 beurten met 20-40. Om zijn ongeëvenaarde klasse te onderstrepen nog een paar cijfers. Het was de twee en dertigste keer in zijn carrière dat hij een partij afsloot met 4.000 of hoger gemiddeld. Geen mens die daar ook maar bij in de buurt komt. ,,Het ging wel lekker”, was het gortdroge commentaar van de superieure Belg. Steven van Acker zorgde er met een degelijke overwinning, 34-40 in 28 tegen Eddy Willems jr., voor dat de punten mee naar huis gingen. Invaller Koen Saver had immers met dezelfde cijfers verloren van Joey de Kok in 39 beurten die daarmee, tot zijn grote opluchting, zijn eerste zege van het seizoen te pakken had.

STZ Zundert-‘s Lands Welvaren 1 AVH/VSS 8-0: Heerste er vorige week nog een feeststemming bij de ploeg uit Kwadendamme, was daar nu geen sprake van. Integendeel. Met kansloze cijfers werd de nederlaag pijnlijker dan verwacht. Dat een positief resultaat lastig kon worden, wisten de Bevelanders ook wel. Maar dat de vernedering zo groot zou worden had niemand verwacht. Dirk Weeremans kreeg met 40-25 in 34 beurten ervan langs. Ronny Brants met 40-25 in 21 tegen Barry van Beers. Francis Forton en Marcel Hopmans werden kansloos gelaten door respectievelijk Rick van Beers met 40-26 in 29 en Sam van Etten met 40-30 in 38.

Topteamcompetitie. ‘s Lands Welvaren/Reedijk-Dibo The City 4-2 en 4-2: Het topteam van ‘s Lands Welvaren/Reedijk sloeg in de eredivisie een dubbelslag. Naaste concurrent Dibo The City werd twee keer met 4-2 verslagen en deed de laatste plaats over aan de Deventenaren. De thuisploeg was na de eerste dubbelronde nog puntloos en de bezoekers verzamelde 1 punt. Na de dubbelslag klom de thuisploeg naar een gedeelde vijfde plaats. In de eerste wedstrijd van de dubbel won Peter de Bree van Wiel van Gemert in het 71/2 met 150-98 in 11 beurten en versloeg Johan Devos (slotserie 154) in het 47/2 Vincent Veldt met 200-85 in 4. Robert van Stevendaal verloor als enige van zijn team in het bandstoten van George Kenter met 79-100 in 22. Hij won wel zijn tweede duel sterk spelend met 100-78 in 13. Dit keer verloor De Bree met 89-150 in 6 beurten met een fraaie slotserie van 92 van Van Gemert. Johan Devos won ook zijn tweede partij nu met 200-90 in 6.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement