Volledig scherm
© Joop van den Oudenhoven

BVV-Lovenhoek stelt de gewestelijke titel veilig

BERGEN OP ZOOM - De biljarters van BVV-Lovenhoek hebben de titel gepakt in het gewestelijk kampioenschap libre C1. BV Groede werd tweede in het libre C2. WBV 1 uit Wemeldinge werd kansloos vierde en laatste in het driebanden B1.

BVV/Lovenhoek hield de eerste twee duels, met BVBO 1 en VOO 1, uitstekend stand en won met respectievelijk 4-2 en 6-0. De slotwedstrijd tegen Bellevue moest de doorslag geven, omdat BVBO op 4 punten afsloot en BVV tenminste nog 1 punt nodig had of anders het hogere percentage tot dan toe moest handhaven. Het werd 2-2 na winst van Cor Gouka en verlies van Arjen Jansen. Piet de Koeijer (250 kader) moest de titel veiligstellen tegen Marius van Nispen (220 libre) en dat lukte met 250-199.

BV Groede streed tot de laatste partij voor een plaats op het NK, maar moest de duimen leggen in de laatste wedstrijd tegen De Vrolijke Ploeg met 2-4 en miste daardoor de titel op percentage, 93.23 om 94.44 procent. WBV kwam er in Oosterhout niet aan te pas en verloor alle drie zijn partijen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Alleen Van Goethem neemt écht wat risico in het natte Yerseke
    PREMIUM

    Alleen Van Goethem neemt écht wat risico in het natte Yerseke

    YERSEKE - In barre weersomstandigheden is de ZLM Tour woensdagavond in Yerseke van start gegaan met een proloog. Terwijl het eerste deel van de renners de individuele tijdrit van 6,8 kilometer op een nat wegdek moest afwerken, had het tweede blok meer geluk. Dat resulteerde in een overwinning voor proloogspecialist Jos van Emden (Team Jumbo-Visma) in een tijd van zeven minuten en 54 seconden. Brian van Goethem gaf zo’n 23 seconden toe en was daarmee de beste Zeeuw op een zeventiende plaats.