Volledig scherm
© Joop van den Oudenhoven

BVV-Lovenhoek stelt de gewestelijke titel veilig

BERGEN OP ZOOM - De biljarters van BVV-Lovenhoek hebben de titel gepakt in het gewestelijk kampioenschap libre C1. BV Groede werd tweede in het libre C2. WBV 1 uit Wemeldinge werd kansloos vierde en laatste in het driebanden B1.

BVV/Lovenhoek hield de eerste twee duels, met BVBO 1 en VOO 1, uitstekend stand en won met respectievelijk 4-2 en 6-0. De slotwedstrijd tegen Bellevue moest de doorslag geven, omdat BVBO op 4 punten afsloot en BVV tenminste nog 1 punt nodig had of anders het hogere percentage tot dan toe moest handhaven. Het werd 2-2 na winst van Cor Gouka en verlies van Arjen Jansen. Piet de Koeijer (250 kader) moest de titel veiligstellen tegen Marius van Nispen (220 libre) en dat lukte met 250-199.

BV Groede streed tot de laatste partij voor een plaats op het NK, maar moest de duimen leggen in de laatste wedstrijd tegen De Vrolijke Ploeg met 2-4 en miste daardoor de titel op percentage, 93.23 om 94.44 procent. WBV kwam er in Oosterhout niet aan te pas en verloor alle drie zijn partijen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement