Volledig scherm
© Thinkstock

Blessures krijgen tennissters van De Schelde er niet onder; ze blijven hoofdklasser

OVERZICHTVLISSINGEN - De tennissters van De Schelde zijn ook komend seizoen verzekerd van een plekje in de landelijke hoofdklasse. Op de slotdag werd met 2-4 verloren van Halsteren, maar dat resultaat was voldoende voor handhaving. De mannen van MLTC gingen in de tweede klasse op de laatste zondag eveneens met 4-2 onderuit.

Hiaten-MLTC 4-2: In een wedstrijd om des keizers baard ging MLTC op de slotdag van de landelijke competitie met 4-2 onderuit bij Hiaten. Voor de thuisploeg was voormalig Nederlands kampioen Wouter Standaart met 7-6 6-2 te sterk voor Marc Felius. Stijn Sprinkhuizen (6-3 4-6 6-4 tegen Arnoud Standaart) en Rowin Tazelaar (1-6 6-2 6-3 tegen Colin Standaart) pakten op degelijkheid twee punten namens de Middelburgers. Tim van Velzen verloor met 7-6 en 6-2 van Ruben Zandee. De dubbels ging allebei naar de thuisploeg, die daardoor op het tweede plaats eindigt, drie punten boven MLTC.

De Schelde-Halsteren 2-4: Met een gehavend team gingen de Vlissingse vrouwen op de slotdag voor eigen publiek onderuit tegen Halsteren, maar met twee punten wist de thuisploeg zich wel veilig te spelen in de hoofdklasse. Captain Esther Vendrik moest geblesseerd haar enkelpartij opgeven en kon daardoor ook niet dubbelen. Ook de andere Schelde-dubbel moest worden opgegeven, nadat Ingrid Weegels licht geblesseerd raakte. De punten voor De Schelde werden gescoord in de enkelpartijen van Marjolein Meulenberg en Eva Hartog. ,,Met die twee punten zijn we veilig en blijven we ook komend seizoen verzekerd van een plek in de hoofdklasse’’, concludeerde Vendrik tevreden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement