Tovaal (rood-blauw) kon niet winnen van de koploper, maar stelde wel een bonuspunt veilig.
Volledig scherm
Tovaal (rood-blauw) kon niet winnen van de koploper, maar stelde wel een bonuspunt veilig. © Marcelle Davidse

Bijeengeraapt team van Tovaal pakt knap bonuspunt tegen koploper

GOES - De rugbyers van Tovaal stonden voor een lastige opgave voorafgaand aan het duel met koploper Breda. Met een bijeengeraapt team hielden de Goesenaren de Brabanders echter wonderwel bij en werd er zelfs nog een bonuspunt uit het vuur gesleept: 31-40.

Trainer Brian Hendry had al een waslijst aan geblesseerde spelers en hij kon voor het eerst in acht jaar ook geen beroep doen op vaste waarde Jan Otte, die sinds 9 maart 2012 144 competitieduels op een rij speelde voor Tovaal. Tijdens de warming-up haakte ook Matthijs van Roemburg af met een kuitblessure en op die manier beloofde het een moeilijke middag te worden voor de thuisclub. 

In de eerste tien minuten sloeg Breda meteen een kloof van twaalf punten, maar na een kwartier herstelde de thuisclub zich en brachten Jorian Broekmeijer en Jordan Paterson de achterstand terug tot 7-12. Met de wind in de rug nam Tovaal het initiatief, maar het vele balbezit resulteerde niet in punten. Met enkele uitbraken liepen de gasten wel uit naar een voorsprong van 7-26 bij rust.

Direct na de pauze werd het 7-33 en lag het spel bijna een half uur stil vanwege een blessure van een Breda-speler. Na de hervatting leken de gasten de kluts kwijt. Ze scoorden weliswaar nog een try, maar vervolgens kwam Tovaal door try’s van Reinier de Haan, Rik Markusse en Jorian Broekmeijer en twee conversions van Thijke Mulder terug tot 31-40, waarmee de thuisclub toch nog een bonuspunt veiligstelde.

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.