De mannen van HC Zeeland boekten een belangrijke zege richting lijfsbehoud.
Volledig scherm
De mannen van HC Zeeland boekten een belangrijke zege richting lijfsbehoud. © Dirk Jan Gjeltema

Belangrijke zege HC Zeeland richting lijfsbehoud

VLISSINGEN - De mannen van HC Zeeland hebben een belangrijke zege geboekt richting lijfsbehoud in de hoofdklasse. In Zierikzee werd HMS/Achilles met 25-12 over de knie gelegd. De vrouwen van HC Zeeland lieten zich in het inhaalduel tegen Camelot 2 lelijk de kaas van het brood eten: 12-16.

Mannen 

Hoofdklasse. HC Zeeland-HMS/Achilles 25-12: Er viel nog wat goed te maken voor de onnodige uitnederlaag tegen HMS/Achilles voor de handballers van HC Zeeland. De manier waarop ze de daad bij het woord voegden oogstte veel bewondering. Verdedigend zat het vanaf het eerste fluitsignaal goed dicht bij de Zeeuwse equipe, die zich er terdege van bewust is dat er een belangrijke serie op het programma staat, waarbij lijfsbehoud op het spel staat. In de eerste helft was de kloof al ruimschoots geslagen (13-5), terwijl in het tweede bedrijf de marge alleen maar verder werd uitgebreid. Uiteindelijk stokte de teller bij 25-12, waardoor er vertrouwen getankt werd voor de belangrijke ontmoetingen met Drechtsteden en Hercules 3.

Scores HC Zeeland: Brendan Meulmeester 10, Kevin Meulmeester 5, Ardian Ajdar 3, Jesse Schrik 3, Daniel Angelov 2, Bart Koetje en Hristijan Stevoski 1.

Vrouwen

Tweede klasse. HC Zeeland-Camelot 2 12-16: Voor de vrouwen van HC Zeeland gaat het seizoen als een nachtkaars uit. Waar de ploeg van Wally Houtepen in Tilburg nog ruimschoots te sterk was voor Camelot 2, daar waren in Zierikzee ditmaal de rollen volledig omgekeerd. Vanaf het eerste fluitsignaal namen de Tilburgse studenten de touwtjes stevig in handen, hetgeen resulteerde in een 5-9-ruststand. Ook in de tweede helft zag Wally Houtepen zijn ploeg met veel te weinig beleving de tegenstander bestrijden. ,,Opnieuw totaal geen vechtlust'', luidde zijn harde conclusie. Voor de Brabantse bezoekers was het hierdoor niet al te lastig om de marge van vier doelpunten tot aan het laatste fluitsignaal te handhaven: 12-16.

Scores HC Zeeland: Kimberly Houtepen 4, Suzanna Coppoolse 3, Simone van Neutigem 2, Shirley Jacobs, Leonie Ballemans en Lisanne Hagesteijn 1.

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.