Volledig scherm
Speler/coach Benjamin Steenbeek van BC Vlissingen spreekt zijn team toe. © Theo Theune

BC Vlissingen: vrouwen winnen van titelkandidaat, mannen blijven degradatiekandidaat

OVERZICHTVLISSINGEN - Voor de basketballers van BC Vlissingen is degradatie uit de eerste divisie bijna niet meer te ontlopen na de nederlaag bij concurrent Binnenland. Met nog drie wedstrijden te spelen, is de achterstand op de veilige tiende plaats vier punten. De Vlissingse vrouwen presteerden uitstekend, met een ruime zege bij kampioenskandidaat Black Eagles. BC Vlissingen blijft daardoor op de vijfde plaats in de tweede divisie.

Mannen. Binnenland-BC Vlissingen 80-72: In Barendrecht nam de thuisploeg in het eerste kwart een 22-14-voorsprong. Ook het tweede kwart was voor Binnenland, waardoor de rust aanbrak bij 42-29. In het derde kwart begon het bij BC Vlissingen beter te draaien, maar Binnenland bleef ook scoren en hield de voorsprong vast: 61-48. In het laatste kwart gooide het team van speler/coach Benjamin Steenbeek er nog een schepje bovenop en kwam het steeds dichterbij. Bij 73-72 stokte de inhaalrace, waarna Binnenland vanaf de vrije-worp-lijn de wedstrijd besliste. Eindstand 80-72.

Scores BC Vlissingen: Raylin Jimenez 19, Mike de Kraker 16, Bouke Schrik 13, Amar van Sluijs 10, Benjamin Steenbeek 5, Jochem Beumer 5 en Thijs Beumer 4.

Vrouwen. Black Eagles-BC Vlissingen 45-64: Vorige maand leed BC Vlissingen nog een ruime nederlaag in Rosmalen, maar nu nam de ploeg van coach Astrid Franke in het eerste kwart een 15-19-voorsprong. In een prima tweede kwart werd deze voorsprong uitgebouwd naar 23-38. In het derde kwart probeerde Black Eagles de bakens te verzetten, maar de Vlissingse defensie bleef goed gesloten: 31-46. Ook in het laatste kwart hield BC Vlissingen stand en zo behaalde het een fraaie 45-64-overwinning.

Scores BC Vlissingen: Sheri Bos 20, Julia Fuertes Lara 15, Melanie Dolfing 9, Johanna Kuijs Murcia 7, Rachel Zorgvliet 7, Manisha Girjasing 4 en Lisa Kuiper 2.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vertrouwen Jobse nog steeds groot: ‘We horen in Tokio thuis’
    PREMIUM

    Vertrouwen Jobse nog steeds groot: ‘We horen in Tokio thuis’

    AMSTERDAM - De sport was zondag om van te smullen op het Museumplein: hoogstaande duels werden afgewisseld met enerverende dunkshows. Voor Vlissinger Jesper Jobse was het een hard gelag dat hij zelf niet de arena mocht betreden waarin de beslissende wedstrijden van het WK 3x3 basketball werden gespeeld. Hij was vrijdag al – veel te vroeg in het toernooi – met Oranje uitgeschakeld. ,,Heel frustrerend”, reageerde hij. ,,Als zo’n toernooi in eigen land is, wil je laten zien wat je écht kunt.”