Thijs Beumer gaat dunkend scoren voor BC Vlissingen.
Volledig scherm
Thijs Beumer gaat dunkend scoren voor BC Vlissingen. © Lex de Meester

BC Vlissingen heeft langste adem in superspannende topper tegen EBBC

VLISSINGEN - De basketballers van BC Vlissingen wonnen zaterdagavond na een thriller van medekoploper EBBC en nemen daardoor alleen de leiding in de tweede divisie.

Met nog vijf wedstrijden te spelen heeft BC Vlissingen twee verliespunten minder dan EBBC. Ook de Vlissingse vrouwen wonnen. Dankzij een ruime zege bij hekkensluiter Cangeroes blijven zij op de tweede plaats in de tweede divisie.

Mannen

BC Vlissingen - EBBC 78-74: BC Vlissingen liet zich in de beginfase afbluffen door EBBC, dat veel meer energie in de strijd gooide dan de thuisploeg. Met snelle aanvallen namen de Bosschenaren een 9-18-voorsprong. BC Vlissingen bleef het antwoord schuldig en EBBC liep verder uit naar 23-37.

Pas nadat coach Benjamin Steenbeek als speler het veld in kwam, ging het draaien bij BC Vlissingen. Door 12 punten op rij werd de ruststand 35-37. In het derde kwart bleef het verschil tussen beide teams klein: 49-51. Het laatste kwart bood veel spektakel. BC Vlissingen raakte enkele spelers kwijt met de maximale foutenlast. EBBC verzuimde hiervan te profiteren, door in deze fase maar liefst 13 vrije worpen te missen.

BC Vlissingen kon daardoor een kleine voorsprong nemen: 71-65. In de slotfase kwam EBBC met verre driepunters nog angstig dichtbij, maar BC Vlissingen kon de zege over de streep trekken. Eindstand 78-74.

Scores: Thijs Beumer 25, Benjamin Steenbeek 11, Mike de Kraker 11, Nils Willems 10, Raylin Jimenez 7, Fabian Salawanej 5, Bouke Schrik 5, Abdul Zombra 2 en Leon Witsel 2.

Vrouwen

Cangeroes - BC Vlissingen 65-85: In Utrecht nam BC Vlissingen het op tegen het nog puntloze Cangeroes. In de eerste helft kon Cangeroes dankzij enkele driepunters bijblijven. Na de 43-44-ruststand liet coach Melanie Dolfing, die de afwezige Astrid Franke verving, haar team meer druk geven op de afstandsschutters. Cangeroes viel daardoor stil en BC Vlissingen nam snel een grote voorsprong. Uiteindelijk liep het verschil op naar 65-85.

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.