Thijs Beumer gaat dunkend scoren voor BC Vlissingen.
Volledig scherm
Thijs Beumer gaat dunkend scoren voor BC Vlissingen. © Lex de Meester

BC Vlissingen heeft langste adem in superspannende topper tegen EBBC

VLISSINGEN - De basketballers van BC Vlissingen wonnen zaterdagavond na een thriller van medekoploper EBBC en nemen daardoor alleen de leiding in de tweede divisie.

Met nog vijf wedstrijden te spelen heeft BC Vlissingen twee verliespunten minder dan EBBC. Ook de Vlissingse vrouwen wonnen. Dankzij een ruime zege bij hekkensluiter Cangeroes blijven zij op de tweede plaats in de tweede divisie.

Mannen

BC Vlissingen - EBBC 78-74: BC Vlissingen liet zich in de beginfase afbluffen door EBBC, dat veel meer energie in de strijd gooide dan de thuisploeg. Met snelle aanvallen namen de Bosschenaren een 9-18-voorsprong. BC Vlissingen bleef het antwoord schuldig en EBBC liep verder uit naar 23-37.

Pas nadat coach Benjamin Steenbeek als speler het veld in kwam, ging het draaien bij BC Vlissingen. Door 12 punten op rij werd de ruststand 35-37. In het derde kwart bleef het verschil tussen beide teams klein: 49-51. Het laatste kwart bood veel spektakel. BC Vlissingen raakte enkele spelers kwijt met de maximale foutenlast. EBBC verzuimde hiervan te profiteren, door in deze fase maar liefst 13 vrije worpen te missen.

BC Vlissingen kon daardoor een kleine voorsprong nemen: 71-65. In de slotfase kwam EBBC met verre driepunters nog angstig dichtbij, maar BC Vlissingen kon de zege over de streep trekken. Eindstand 78-74.

Scores: Thijs Beumer 25, Benjamin Steenbeek 11, Mike de Kraker 11, Nils Willems 10, Raylin Jimenez 7, Fabian Salawanej 5, Bouke Schrik 5, Abdul Zombra 2 en Leon Witsel 2.

Vrouwen

Cangeroes - BC Vlissingen 65-85: In Utrecht nam BC Vlissingen het op tegen het nog puntloze Cangeroes. In de eerste helft kon Cangeroes dankzij enkele driepunters bijblijven. Na de 43-44-ruststand liet coach Melanie Dolfing, die de afwezige Astrid Franke verving, haar team meer druk geven op de afstandsschutters. Cangeroes viel daardoor stil en BC Vlissingen nam snel een grote voorsprong. Uiteindelijk liep het verschil op naar 65-85.

 1. Zeeuws-Vlaming aan het roer bij VCN: ‘Club moet blijvertje worden’
  PREMIUM

  Zeeuws-Vla­ming aan het roer bij VCN: ‘Club moet blijvertje worden’

  CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Ard Kramer groeide op in West-Zeeuws-Vlaanderen, volleybalde bij het al lang ter ziele gegane Even Kijken, verkaste vanwege zijn studie richting Rotterdam en woont tegenwoordig in Barendrecht. Als teammanager van de volleybalsters van Laudame/VCN uit Capelle aan den IJssel beleefde Kramer met een plek in de bekerfinale en promotie naar de eredivisie een topseizoen. Daarmee is Kramers honger niet gestild. Midden in de coronacrisis werd hij voorzitter van een ambitieuze club.
 2. Lennen Jonker, volleyballer van Forza die triatleet wordt
  PREMIUM

  Lennen Jonker, volleybal­ler van Forza die triatleet wordt

  BRUINISSE - Na 23 jaar volleybal zet Lennen Jonker (31) een punt achter een fraaie carrière. De Schouwse aanvaller reikte tot de eerste divisie en dwong na een terugkeer bij de club waar hij begon met een sterke lichting drie promoties af. Het plafond lag in de tweede divisie, waarin Jonker met Forza twee jaar speelde. Blessures en een smalle kern zetten hem op een ander spoor. De beste Zeeuwse aanvaller van de laatste jaren richt zijn pijlen op de triatlon.